20 de desembre del 2011

Truiteria Flash Flash



"Que no has provat mai el pastís de formatge del Flash Flash? Agafa la jaqueta que ja estem tardant!"


Ni les més de 80 varietats de truites, ni les mítiques hamburgueses de recepta secreta, ni tan sols l'ambient eternament chic que s'hi respira van ser el motiu de la meva visita a la truiteria més famosa de Barcelona.
Vam anar-hi amb l'excusa del pastís de formatge, en una d'aquelles nits que resulten fantàstiques pel simple fet que acaben d'una manera ben diferent a com t'havies imaginat... :)


Tot i tenir més de 40 anys, la decoració del Flash Flash continua sent futurista, amb els finestrals rodons de nau espacial i les parets d'un blanc immaculat únicament trencat per la negra figura de la model Karin Leiz, retratada a escala gairebé real amb una càmera a les mans.

L'autor d'aquests vinils és el fotògraf Leopoldo Pomés, impulsor del negoci juntament amb l'arquitecte Alfonso Milà. Una llegenda explica que Pomés dissenyà el restaurant mentre estava a l'hospital, sotmès a una severa dieta en què els metges li havien prohibit allò que més li agradava menjar - touché, les truites.


En entrar, cambrers impecablament uniformats ens comuniquen que ens haurem d'esperar, perquè no hi ha ni un seient buit. Totes les taules són ocupades per una triple combinació d'antics membres de la Gauche Divine, noves generacions de comunicadors, músics o esportistes, i gent del barri de tota la vida.
Per sort, l'espera és molt més curta del que crèiem i en un moment som asseguts davant d'una carta plena de propostes apetitoses, incloent una llista de plats del dia. Les truites, però, són el que més ens crida  l'atenció, i és que va ser al Flash Flash on es revolucionà el concepte proletari de truita, elevant-lo a la categoria d'alta gastronomia.

Truita de patates xips - es notaven perfectament les patates! Una senyora truita, molt ben feta (6,30€)
Panadera - no us deixeu enganyar per les aparences, que per alguna cosa és tot un clàssic de la casa (bé, diuen que és perquè és la preferida del maître i sempre la recomana jaja). Dauets de pa fregit, formatge emmental i salsa de tomata fan d'aquesta truita una autèntica delícia (7,40€, em sembla)
Truita de marisc - oblideu la típica truita de gambes, perquè aquí s'afegeixen a la festa els musclos i les cloïses! Boníssima! (9,40€)

I les que encara ens queden per tastar: la de las niñas, amb pollastre i beixamel; la de samfaina;  la de l'excursionista, amb botifarra; la de carxofes; una que porta macarrons... Mon dieu!! jajaja
Això sí, sempre acompanyades del pa de coca amb tomàquet - no és espectacular, però està bastant a l'altura.

Dues racions de pa de coca amb tomàquet, a 3,10€ la ració
Al Flash Flash només serveixen 3 tipus d'hamburguesa: la Flash, la Monty i la Cadillac. La recepta és secret d'estat, però això deixa d'importar quan tastem la carn, de primeríssima qualitat, neta de tendons i greix i amb un amaniment especial que li dóna un gust molt particular. Tot i això, jo em quedo amb les truites jeje (i encara més si tenim en compte el preu).

Hamburguesa Monty  - la més senzilla? Les patates d'acompanyament, tallades a mà, també són força bones (13,10€)
Hamburguesa Cadillac - gratinada amb formatge i bacó, i farcida de tàperes. Molt bona! (14€)
Salses a tutipleni - ketchup, quatre tipus de mostasses, tabasco...
I finalment, les postres! Són força cares, però valen la pena - especialment una!

Sorbet de gerds - boníiiissim!! jaja Amb dues boles (5,50€)

Pastís del dia - d'avellanes i xocolata. Una autèntica bomba de rellotgeria, súper densa... i increïblement deliciosa! (5,95€)
Gelat de vainilla "anys vint" - realment tenia el gust dels gelats d'abans, pater dixit, perquè jo només sé que estava molt bo. Tot i això, es notaven molts cristalls de gel... Procés de producció millorable, ehem! Tres boles (4,95€)


Bé, i tot plegat ens va sortir per... jaja És broma, encara em falta parlar de l'estrella de la nit!

Pastís de formatge - DE-LI-CIÓS! Que és un dels millors pastissos de formatge de Barcelona? Sens dubte. Que n'hi ha de millors? També (propera publicació!). Però pagarem 5,60€ tants cops com faci falta per aquest trosset de cel :)

Dinar, berenar o sopar al Flash Flash (obre ininterrompudament d'una del migdia a una i mitja de la matinada) és tota una experiència, no només pel menjar sinó per molts altres factors com l'ambient, la decoració i el servei.
Dues truites i dues racions de coca amb tomàquet, dues hamburgueses, una aigua, un suc de tomàquet preparat a la perfecció, dues cocacoles i quatre postres ens van sortir per 81,80€, no gaire tenint en compte que en vam sortir molt contents. És el preu que es paga per veure i deixar-se veure...

Truiteria Flash Flash
C/ Granada del Penedès, 25 (entre Balmes i Tuset)
Barcelona
Telf. 93 237 09 90 (no admeten reserves)






En aquel vació, toda tu vanidad de escritor se te revela una gilipollez, pero, al mismo tiempo, que te lean es tu única victoria posible sobre la muerte - Antonio Lobo Antunes

19 comentaris:

  1. No m'abgraden gaire les truites, la de patates i poc més... es que no sóc molt amiga dels ous, però tenien bona pinta. Això sí, les hamburgueses m'encanten i aquesta amb bacó i formatge... i bueno, el pastís de formatge, com el que faig jo mateixa encara no n'he provat cap, però anirem un día a veure com el fan aquí.
    Un petonàs guapa!

    ResponElimina
  2. Neus: jaja és que jo no he provat el teu pastís de formatge...!! Però segur que ha d'estar boníssim :) Ja hi aniràs i compararàs!! jeje Un petonet :)

    Marc: si dius que hi vas anar fa temps, ho deus tenir molt oblidat, i a més és impossible tastar totes les truites!! jaja Ja em diràs què tal, si hi vas! :D

    ResponElimina
  3. Ostres fa molt que no hi vaig hi recordo les truites molt ben fetes i sucoses, a veure si ens apropem

    ResponElimina
  4. DEu del cel!!!!!no sé per on començar!!!!tot és tan bo!!!
    Petons y bones festes.

    ResponElimina
  5. ostres quina recomenació més xula per quan baixem a barcelona! me l'apunto! perquè tot fa molt bona cara i a mi les truites m'encanten!

    muakis

    ResponElimina
  6. El local és espectacular, m'agrada molt la seva decoració. Més de 40 anys? Idò segueix lluint molt bé. I el menjar té molt bona pinta. M'encanten les truites.
    D'aquests no en tenim a Palma. Me l'apunto per quan vagi per Barcelona.

    ResponElimina
  7. Aquí si que hi he anat, el disseny m'encanta!
    Molts petonets.

    ResponElimina
  8. M'enrecordo quan em vas dir que havies anat al Flash-flash, jo sempre hi he volgut anar, el meu pare me'n parla bastant, i després de la teva fabulosa crítica gastronòmica, un lloc pendent. Quines truites!!

    ResponElimina
  9. Sergi: tu ho has dit, sucoses (però no en excés) i mooolt ben fetes!! Acosta-t'hi, que encara les fan tan bones com les recordaves... o qui sap, potser més! jaja Gràcies per visitar-me! :D

    Mamilu: jeje, jo potser començaria per les postres, eh!!! jaja Realment tot estava boníssim :) Molt bones festes a tu també, ara entraré al teu blog! jeje

    Lídia: hi has d'anar, ja veuràs que t'encantarà!! I si ets amant d eles truites, ja no et dic res... L'únic problema és que no sabràs quina triar!! jaja Un petonet guapa!!

    Xisco: l'has de veure en persona, perquè a les meves fotos no es veu absolutament res! Sí, em sembla que de truiteries no n'hi ha gaires... O sigui que tu ho has dit, quan baixis ja saps on venir a fer un mos!! jeje Un petonet! :D

    Moni: eh que sí, és xulíssim!! :D Realment és molt original, i entre el disseny i la gent, et sents com a Hollywood.. jaja Un petó!!

    Clara: jaja que ets mona! Sísí, hi has d'anar (aprofita i toca-li la fibra nostàlgica al teu pare, que així l'àpat et sortirà gratis!! jaja) Ja veuràs com t'agradarà :) Un petonet mon amour!!!

    ResponElimina
  10. voy a Barna en reyes... buscaré de probar este sitio!
    besos

    ResponElimina
  11. Yo tambien iria de cabeza a por la tarta de queso, me encanta el queso, aunque el resto de propuestas que nos has enseñado tienen una pinta estupenda.
    ¡Felices fiestas!!!

    ResponElimina
  12. tot i que algún cop hi he anat a petar.. ho reconec, mai he tastat aquesta maravella de pastís que ens presentes avui... així es que ja tinc excusa per tornar-hi...
    Bones festes!!!

    ResponElimina
  13. Hi vaig anar fa molts anys...i recordo que vaig alucinar! Ara, trobo que la broma surt una mica cara, jajaja!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  14. Hola Anna vengo a desearte que pases unas hermosas fiestas!
    Que seas feliz y que se cumplan todos tus deseos.
    Nos vemos el año próximo.
    BESITOs
    http://notasenmicocina.blogspot.com/

    ResponElimina
  15. Jay: I agree, this restaurant is totally irresistible! You know where to head when you come to Barcelona hehe :)

    Manu: sí?? pues ya verás que te encantará!! :D es bastante céntrico y no está del todo mal de precio... y el ambiente lo vale! Un beso!! :)

    Heva: jeje viva la tarta de queso!!! Estoy de acuerdo contigo, es un alimento perfecto... Me encantan casi todos los tipos que he probado!! jaja Un beso guapa, y felices fiestas a ti también! :D

    Alfons: tu ho has dit, tens l'excusa perfecta!! jaja Molt bones festes a tu també, Alfons! :) :)

    Sandra: bé, si et demanes una truita i el pastís, i beus l'aigua del lavabo... jaja és broma! Però mira, de tant en tant no fa tan mal! jaja Un petó guapa, i bon Nadal! :D

    Lorena: qué bonito, muchísimas gracias!! Ojalá el nuevo año también te siente estupendamente!! jeje Hasta el 2012 guapísima! :D

    ResponElimina
  16. Recomanació apuntadíssima, sóc fan de TOTS els pastissos de formatge. I aquest em sembla molt diferent de tots els que he tastat.
    A més, m'encanten els sopars a base de truites!

    ResponElimina
  17. Vaig tard..:).

    Porto molt de temps sense anar-hi. En tinc bons records de quan Tuset era una zona de moda, però ara fa anys que ja no em bellugo per allà.

    Però amb les fotos de les truites, m'has fet agafar ganes de tornar-hi

    ResponElimina