Darrere aquesta planta enfiladissa s'amaga una de les grans meravelles de Sant Cugat, i un dels meus restaurants preferits :)
Perquè, encara que hi ha bastants restaurants refinats que adapten els seus menús de migdia al pressupost de bars de "ensalada de la casa" i "lomo con patatas", és molt més difícil trobar-ne un on la baixada de preus no suposi una baixa de servei i de qualitat. I a l'Heura, la relació qualitat-preu resulta desproporcionada... en favor del client!
El menú de migdia és setmanal i consta de dos plats -a escollir entre quatre primers i quatre segons-, pa, beguda, cafè i postres. I què ens demanen a canvi? Doncs 12€ sense IVA (12,96, vaja). Sembla que em paguin per dir això, però us asseguro que el menjar és absolutament deliciós, presentat amb encert i al punt; el servei exquisit, ràpid i atent; l'ambient agradable i la decoració fina i moderna (per posar alguna pega, les cadires potser són un pèl incòmodes!). Fins avui, quan hi he anat a dinar i la propietària m'ha assegurat que els surten els comptes, he viscut pensant que aquest menú l'havia ideat algú en un rampell de generositat i bogeria i que duraria ben poc.
I ara intentaré demostrar-vos tot el que he dit...
De primer, avui hem menjat una amanida de formatge blau, poma i api (generosa en formatge); i uns tortellini de ricotta i espinacs que ens ha recomanat la propietària. Estic contenta d'haver-li fet cas: la pasta era tendra i gustosa (i mira que massa vegades em trobo una ricotta neutra i avorrida), i la salsa de formatge que els acompanyava era impressionant, prou intensa però suau, a l'altura del pa amb què l'hem escurat! A més a més, trobo original que també hi hagi espinacs fora del tortellini!
Entre les opcions del segons, n'hi ha dos en què has d'aportar un suplement de 2, 3 o 5€. Nosaltres hem optat per les dues que no necessitaven suplement: les costelles de porc amb mel i mostassa, acompanyades d'arròs basmati (tant el porc com l'arròs, molt i molt saborosos) i les aletes de rajada amb alls tendres i ceba confitada. Mai havia provat la rajada, i l'he trobat deliciosa. No s'aprecia a la foto, però hi havia MOLTA ceba confitada - un vici total!
Tal com ha de ser, les postres han estat la culminació d'aquest gran àpat: el gelat de maduixa -suau i ben servit, desfet al punt just- i l'escuma de taronja -subtil, lleugera, perfecta per a abandonar el restaurant amb molt bon regust de boca.
Per a mi, l'Heura és el lloc ideal per portar-hi a algú a qui es vol impressionar, i a la vegada resulta perfecte per aquells dies en què, sense motiu aparent, ens ve de gust celebrar alguna cosa, però no ens hi volem deixar el sou. A les nits i als caps de setmana trobem "La Bona Alternativa", un menú per 21€, i si optem per demanar carta és difícil que l'àpat baixi dels 40€. Amb tot, a mi em sembla que el menú migdia és una bona excusa per fer-nos un homenatge en un dia de cada dia, perquè sí, per celebrar que som vius :)
Heura
C/ Sant Bartomeu, 9 (a 30 segons del Monestir)
08172 Sant Cugat del Vallès
T. 93 587 80 59
Tant el Biel com jo considerem que la segona Gastronomy Conference ha estat tot un èxit!
Julie soy mamá, aún no entiendo porqué estas haciendo esto...
ResponEliminajajaja no hi havia pensat; ara m'assemblo una miqeta més a la Julie...!! :D :D
ResponEliminaoh, Julie y Julia, no? jaja
ResponEliminaa veure si segueixes els seus passos! (si pot ser sense l'estrés, millor ^^)
Té bona pinta, i tant!
ResponEliminaL'escrita és un peix que a mi m'agrada molt, passa que costa una mica de trobar.