16 de març del 2012

Arròs fregit amb gambes

Tots sabem els truquillos per parlar en públic sense vergonya (imaginar que tothom està despullat) o  apagar-nos cada cop que ens incendiem accidentalment (rodolar pel terra). Però quants de vosaltres sabeu les claus per fer un autèntic al·lòs tles delísias??



No, no estic parlant d'ingredients estranys (deixarem la carn de gat per una altra ocasió) sinó de quatre tonteries que convertiran el vostre humil arròs bullit en una delícia exòtica jeje
Queda igual que als restaurants xinesos però bastant menys oliós, i es fa en un pim pam; tardareu menys que intentant fer la comanda per telèfon!! jaja O no us heu estat mai deu minuts de rellotge deletrejant el vostre carrer??

Bé, passem als truquillos xupiguais!! :D


1. L'arròs s'ha de coure el dia abans, o amb prou antel·lació per a que reposi a la nevera i perdi humitat.
D'acord, sona poc pràctic, però no se m'acut una manera millor d'aprofitar els kilos d'arròs que sobren quan, gràcies a la nostra tècnica bulliniana de calcular a ull, acabem amb un perol d'arròs bullit que podria alimentar un equip de jugadors de rugby després d'un partit.

2. El foc, molt calent! A veure, tampoc cal que surtin flamarades, però deixar escalfar la paella o wok garanteix una cocció ràpida, i això és just el que necessitem.


3. Cada ingredient s'ha de fregir per separat. És la manera de preservar el gust de cada un!! El meu arròs només porta gambes, però s'hi pot posar tot tipus de carn i peix: l'únic que s'ha de fer és anar-los coent, per separat, fins que estiguin gairebé cuits (un 80%), i al final de tot abocar-los tots junts a la paella i fer un saltejat final.

4. Quieto parao! Res d'anar toquetejant! És veritat que als restaurants, amb aquells focs tan potents, necessiten remoure el wok contínuament, però a casa haurem de reprimir les ànsies incontenibles de remenar si no volem que els grans d'arròs es trenquin, alliberin massa midó i el resultat sigui una pasta gomosa. El millor és repartir l'arròs per tota la superfície i esperar un minut a que agafi temperatura, remenar i esperar un altre minut.



Ah, l'al·lòs tles delísias. Sens dubte, la millor aportació que hem rebut dels xinesos. Després dels pintaungles súper barats i els óssos panda, és clar.
 
 
Arròs fregit amb gambes
(del blog Steamy Kitchen)

INGREDIENTS
(per a 4 persones)

225 g de gambes petites i pelades (no cal que siguin fresques, però descongeleu-les abans)
1/4 de culleradeta de sal
Pebre mòlt
1/2 culleradeta de maizena
oli d'oliva verge extra
3 ous batuts
2 cebes tendres, picades
480 g d'arròs cuit, preferiblement del dia abans i amb els grans ben separats
1 pastanaga a dauets, bullida
100 g de pèsols (una llauna petita)
1 cullerada de salsa de soja

1. Col·locar en un bol les gambes, la sal, el pebre i la maizena. Deixar marinar 10 minuts a temperatura ambient.
2. Escalfar la paella o wok amb el foc ben alt. Quan estigui prou calenta per a que una gota d'aigua s'evapori a l'instant, afegir dues cullerades d'oli, o les necessàries per a que en moure la paella quedi tota la superfície coberta.
3. Afegir les gambes procurant que no s'amunteguin i deixar coure 30 segons, girar i coure 30 segons més, o fins que estiguin cuites un 80% aproximadament. Reservar les gambes en un plat, deixant tant oli a la paella com sigui possible.
4. Reduir la temperatura a foc mig, abocar-hi els ous i remenar. Quan estiguin gairebé cuits (el centre ha d'estar una mica líquid), reservar al mateix plat que les gambes.
5. Netejar la paella amb un paper (no cal aigua), apujar el foc ben viu i afegir dues cullerades més d'oli. Quan sigui ben calent, abocar-hi la ceba tendra i coure uns 15 segons, fins que faci oloreta. Incorporar l'arròs, barrejar bé amb la ceba i escampar per tota la superficie de la paella. Esperar un o dos minuts a que comenci a crepitar, remoure i tornar a repartir per tota la superfície. Esperar un minutet més...!
6. Afegir la salsa de soja, els pèsols, la pastanaga, l'ou i les gambes, i barrejar bé. Deixar que es reescalfi, "fins que els grans d'arròs gairebé ballin", tastar i afegir més salsa de soja si es vol.


我饿扁了!! [wǒ è biǎn le]

(no, no posa "Bon profit", sinó "Em moro de gana!". He trobat que aquesta frase us resultaria més pràctica jajaja)



 
This is our decision, to live fast and die young. We've got the vision, now le'ts have some fun. Yeah, it's overwhelming, but what else can we do? Get jobs in offices and wake up for the morning commute? - MGMT

29 comentaris:

  1. A mi m'encanta, gràcies pels truquillos!
    Ara mateix també em moro de gana!;)
    Molts petonets i bon cap de setmana.

    ResponElimina
  2. Ostres, a casa sempre fem l'arròs amb paella o risotto, mira que en som de sosos.... :P I així l'"al·lós" XDD també ha d'estar ben bó!!

    Petons!!

    ResponElimina
  3. A mi amb sembla boníssim, y molt suau.....i com diu el teu escrit tambè amb moro de ganas de provaro !!!!!
    petonets.

    ResponElimina
  4. I l'arròs de quin tipus? Posats a demanar truqillos, je je je...
    Sensacional! :)

    ResponElimina
  5. ¿Te puedes creer que nunca he comido arroz frito? Si, lo confieso.
    Con tu receta me desquito y listo :D

    Besos.

    ResponElimina
  6. Ñam! tinc fam ara mateix :)

    Petons!

    ResponElimina
  7. Moni: de res guapa!! :D Bon cap de setmanaaa!!

    Anna: doncs mira, a mi m'agradaria que caiguessin més risottos a casa meva, tant com m'agraden...! jaja Però bé, crec que el secret està en la varietat :) Un petonet!!

    Mamilu: és que és una autèntica delícia!! Un petonàas! :D

    Gemma: l'autora de la recepta utilitza arròs blanc rodó, del de tota la vida. Però no crec que quedés malament amb un de gra llarg o tipus basmati :) Un petó guapa!!

    Silvia: jaja pues ya estás tardando!! jeje Si la pruebas, ya me dirás qué tal ;)

    Divka: jaja Doncs vinga, un bon plat d'arròs i quedaràs ben contenta!! jaja Un petonet!!

    ResponElimina
  8. Quina bona pinta Anna! A part que sempre aconsegueixes arrencar-me un somriure amb les teves publicacions.

    ResponElimina
  9. Hola Anna!
    Dons jo no puc reprimir-me i no paro de remenar... així es clar que no em queda un al·lòs tles delísias, sin un al·lòs ben lemenat.. je!je!
    gràcies guapa ho tindrme en compte. Petons

    ResponElimina
  10. Mmmm! Aquest alòs tres delicies ha d'estar tlemendu!!!
    Moltes gràcies pels truquis, tot i que el darrer el meu marit no el segueix ni que el matin...

    Quan tinguis un momentet passa pel meu blog, parlo d'un restaurant que crec que et pot agradar. Almenys, m'ha fet pensar en tu.

    Petooooooooó!
    Anna

    ResponElimina
  11. Marc: així que aquest arròs t'ha fet més el pes...? Ai que bé Marc, no saps l'alegria que em dones! :D jaja Portava masses dies no encertant-la amb tu... Un petó! jaja

    Eri: jaja a mi també em passa, és que costa tant reprimir-se!! jajaja Que passis un bon diumenge guapa!! :D

    Anna: no m'ho puc creure, el Picnic!! jaja (això ja t'ho he comentat al blog) sigui com sigui, sí que està tlemendu jaja Un petonàs! :D

    ResponElimina
  12. Oooh!!!!! quina pinta que té!!!:P sembla estar molt bó!!!

    et segueixo per poder seguir veient el teu blog y..espero la teva visita

    ResponElimina
  13. Molt bo l' arrosset, i amb els teus "truquilllos" segur que el podré millorar una mica.

    ResponElimina
  14. Molt bo l' arrosset, i amb els teus "truquilllos" segur que el podré millorar una mica.

    ResponElimina
  15. Molt bo l' arrosset, i amb els teus "truquilllos" segur que el podré millorar una mica.

    ResponElimina
  16. Molt bo l' arrosset, i amb els teus "truquilllos" segur que el podré millorar una mica.

    ResponElimina
  17. NO REMOVER! NO REMOVER! NO REMOVER! SHH ESA MANO QUIETA!!! JAJAJA, me ha venido muyyy bien leer este post... te lo aseguro! una delicia de arroz, seguiré todos tus consejos! un besitos desde mi igloo! Nieves.

    PD: oyee hice las cookies, no duraron nada... que vicioooooooo!!!

    ResponElimina
  18. oleeee!! ja tinc una altra recepta per explotar el meu wok!! :))

    petonets**

    ResponElimina
  19. Ainhoa: sí que estava bo, sí!! jaja ara em passo jo pel teu, tranquil·la ;)

    Anna: jaja no sé què fas, Anna, que sempre em deixes quatre comentaris... jaja Bé, d'això es tracta, de passar-nos truqillos i anar millorant! :D Un petonàs!!

    Nieves: qué me dices, qué alegría! :D Qué cookies hicistes?? Las de Nutella?? jaja ayy que ilusión! :) Me alegro que también te haya gustado el arroz! jeje Un besazo!

    Lídia: això, això, a donar més ús als woks, que són genials!! :D Un petó guapa!!

    ResponElimina
  20. Molt ben explicat...!!... :)

    Aquesta la provo (i això no se lo digo a todas... las receptes..).

    :)

    ResponElimina
  21. Ja,ja,ja....que más quisiera yo !!!a lo más que aspiro es a la bañera de mi casa !!!!besazos.

    ResponElimina
  22. La propera vegada penso seguir els teus consells es-cru-pu-lo-sa-ment!!! ja els he copiat ben copiadets ;) petonet

    ResponElimina
  23. Amor segur que està superbo, però ho sento no puc amb aquesta recepta. He de dir que sóc una tia molt rara i l'arròs nomès m'agrada a la paella o amb pollastre, prou, ni tan sols a la cubana que li agrada a tothom! xD
    Tot i així, la tinc en compte, perquè a la meva família els hi encanta l'arròs sigui com sigui.. un petonarru maca!

    ResponElimina
  24. Moltes glacies1!maglada lalos!!

    (Buff!! estic fatal!!)

    No cal trucar al xino...
    Petons.

    ResponElimina
  25. Gracias Anna por compartir estos truquillos del Alos tles delicias ;). Besos.

    ResponElimina
  26. Este arroz está riquísimo pero con tus consejos quedará mejor aún.
    Saludos

    ResponElimina
  27. Ricard: ooh quin honor!! jaja Espero que t'agradi! :D

    Mamilu: bueno, que una buena bañera también es todo un lujo, ehh?? ;) Un besoo!!

    Mª José: jeje doncs a veure què tal, espero que vagi bé :) Un petó guapa!!

    Neus: doncs això, fes-li a la teva mare que ja veuràs que li encantarà!! De veritat.. ni l'arròs a la cubana?! Mon dieeuuu!! jaja

    Jordi: jajaja tranquil, quan ens dóna la vena xino-graciosa no hi ha qui ens pari... jaja De les, estic molt felis que t'agladiii! :D

    Nina: gracias a tí por pasarte! :D Un besazo!!

    María Dolores: jeje pues mejora sustancialmente ehh! :D Un besoo guapa!!

    ResponElimina
  28. ei, segueixes en plena forma a la cuina i sempre visitem la teva finestra

    ResponElimina