20 de març del 2012

Restaurant Can Kenji

Hi ha vegades en què et quedes sense paraules.


En aquestes ocasions, el millor sempre és tancar els ulls i gaudir del moment... (que dit d'una altra manera, sona com: "menja i calla!" jaja). I és que hi ha emocions que, simplement, no es poden descriure!!


Molts plats de Can Kenji ofereixen una combinació de sabors sorprenent, resultat d'insuflar aires catalans a la delicada cuina japonesa i sumar-hi el toc personal de l'autor. La resta de la carta probablement també us sorprendrà, perquè són plats tradicionals japonesos difícils de trobar als restaurants d'aquí.

Productes de temporada, sempre de qualitat i tractats amb respecte, un servei ràpid i uns preus molt assequibles han consolidat en molt poc temps aquest petit restaurant com un referent de la cuina nipona a Barcelona. 


Cada migdia presenten un menú diari entre 10,80€ i 13,80€, així com tres menús degustació a 15,80€ (3 plats + mitja ració de sushi), 18,80€ (4 plats + mitja ració de sushi) o 20,80€ (4 plats + sushi complet).

En aquestes fotos veieu dos menús degustació de 18,80€ - i vam quedar ben tips!! jaja


El plat de la primera foto era un onigiri de risotto amb porcini o siureny - absolutament genial!!! És com menjar-se un cremosíssim risotto... però amb les mans, cosa que ja sabem que potencia exponencialment el sabor jaja A més, la combinació amb la salsa de soja era tot un encert, i el toc de la paella aportava una textura incomparable :)

Després hem vist el teriyaki de salmó, im-presionante. El punt de coció era exacte, i la salsa deliciosa. Tot i això, si bé l'acompanyament de puré de patates -fred i amb verduretes- i tomàquet natural suposava un contrast notable, crec que es podria trobar una guarnició que combinés millor.

El bol de la tercera foto contenia fideus Sōmen amb albergínia escalivada en salsa de sèsam. I una altre cop, sorpresa: eren freds!! El brou, amb un punt de gingebre, era tan deliciós com per acabar-se'n fins a l'última gota; la carn era prou bona però en la meva opinió podria haver estat una mica més gustosa. Tot i així, boníssim jeje


El petit bloc verd d'aquí dalt és tofu de pèsols amb bolets mixtes. Aquest SÍ que em va deixar sense paraules; més saborós que el tofu habitual, la salsa era una delícia... Però em veig incapaç d'explicar-ne el gust en conjunt!!


 La sopa de miso, calentona i molt gustosa, portava xiitake i algues i era una ració més gran que la del menú diari. Molt reconfortant!


El kakiage (semblant a la tempura) de calamar sec i espàrrecs era molt suau, i la quantitat més que generosa. Estava molt ben fet, però m'hauria agradat algun contrapunt de sabor un pèl més intens...


Les mandonguilles de xiitake també són dificilíssimes de descriure; no em va entusiasmar especialment però eren bones. Les verduretes en tempura que les acompanyaven eren clau!!
   

El tataki de bonítol amb salmorejo és una combinació tan arriscada com difícil; per mi, tots els ingredients eren deliciosos, però combinats perdien bastant. El que sí que funcionava, gràcies a la pastanaga i la ceba crues, era el contrast de textures.


El sushi, en canvi, el puc descriure amb una paraula: impecable! És dels més autèntics que he tastat a Barcelona: amb wasabi per dintre de cada maki, un peix fresquíssim i una salsa de soja marinada per ells mateixos. Boníssim!! :D

Sincerament, de les postres no m'esperava gran cosa: a escollir entre gelat de te verd, gelat d'azuki, amanida de fruita o les postres del dia. Aquell migdia tocava brownie blanc...


... i quin brownie!!! Semblava petit però era contundent, i la veritat és que era molt bo. Venia acompanyat de crema i una espècie de taronja confitada amarga. Va superar les expectatives, i tant!


Però és clar, jo sempre em guardo el millor pel final... jeje El gelat d'azuki em va deixar amb la boca oberta: boníiiiiissim!! :D Encara millor que el de te verd!!






En definitiva, la proposta de Can Kenji és diferent i refrescant, molt recomanable per a paladars inquiets i amants de la cuina japonesa, i apta per a (gairebé) totes les butxaques.
Això sí, deixeu les converses per a la sobretaula! jeje




Restaurant Can Kenji
C/ Rosselló, 325 (cantonada Balmes)
Telf. 93 476 18 23
Barcelona
(tancat els diumenges)




Siempre estamos presentes en lo que cocinamos. Un guiso refleja lo que le gusta al cocinero, lo que no le gusta, lo que come, a quién ha visto o qué piensa. Por eso, una forma de que te conozcan es guisar para los demás. Del mismo modo, probar lo que uno guisa sería una buena forma de conocerse a uno mismo - XXXHolic

36 comentaris:

  1. Queda afegit a la llista! Quina ràbia que a la meva família no li agradi el japonès, sort que tinc amics que no em caldrà subornar perquè m'hi acompanyin... haha

    ResponElimina
  2. jaja I per què estan els amics, sinó?? :D Ai Laura, que no t'ho havia comentat: El Racó del Sikkim ha tancat!!!!!!!!! Una mica més i em moro de ràbia :'(

    ResponElimina
  3. Quèeeeeeee???? Com pot ser? Ara no tindré altre remei que comprar tiquets per anar-hi ipso-facto... podria fer-hi un erasmus hahaha

    ResponElimina
  4. Este me lo apunto!!! porque todos esos platos tienen muuuuuuuuyyyyyyyy buena pinta ;). Besitos reina!!!

    ResponElimina
  5. no el coneixia aquest restaurant, apuntadíssim que els japonesos m'encanten!!!! molts petonets guapa

    ResponElimina
  6. T'has avançat...no saps els dies que havia pensat anar-hi algun migdia!!! I al final no he passat, però ara ja és una obligació!!!!!! Quin menú mare meva!!

    ResponElimina
  7. anna, sembla que ens anem perseguint, perquè aquest el tinc clissat per la setmana vinent o l'altra! si et va agradar, segur que serà una bona elecció!

    ResponElimina
  8. Tofu de pèsols???? No ho havia sentit mai, ha de ser especatcular! Saps si se'l fan ells (igual que es pot fet el tofu de soja a casa) o es pot comprar ja fet?
    I el gelat d'azuki ha de ser sensacinoal. Apuntat!

    ResponElimina
  9. Anna, et creuràs que jo hi vaig anar potser fa un mes i la veritat es que en vaig sortir molt decepcionada, perquè ens l'havien recomanat... També és cert que nosaltres vam triar els plats i potser no vam encertar-ho perquè he vist que jo no vaig provar res del que vas menjar tu!
    potser li haurem de donar una segona oportunitat??

    petonets

    ResponElimina
  10. Laura: síii, una injustícia total!! :( Per sort, sempre ens quedarà el mandarrosso, remember?? jaja i el sopar cubano ya tu sabeeees jajaja

    Olga: síii, tienes que ir que está genial!! :D Un besazo guapa!!

    Judith: doncs si t'agraden, prova aquest: això sí, ve amb factor sorpresa! jaja Un petonàs guapa!!

    David: doncs ja ho saps David, o-bli-ga-to-ri!! jaja La veritat és que a mi em va costar 3 intents fallits, anar-hi... I va valer la pena!! jeje

    Manel: jaja que bo!! Buf, doncs espero que t'agradi perquè estic rebent alguna crítica negativa... :S Ja em diràs el què!! jeje

    Gemma: sísí, jo tampoc ho havia sentit mai!! jaja Jo crec que el fan ells mateixos, perquè a les botigues on he vist que venien tofu de diferents tipus sempre és de l'estil marinat, amb herbetes... Però amb pèsols, mai!! jaaj Un petó guapa!!

    Lídia: que em dius!! osti, quin greu :( Què vau demanar?? Bé, potser tot és qüestió de sort... En fi, un petonàs guapa!

    ResponElimina
  11. MMmmm quins plats!! El pastelet aquell de rissoto i el sushi m'han semblat esplendits!!! Que bo!
    Petons

    ResponElimina
  12. Yo me quedo sin palabras porque estoy babeando ante tanta delicia ;)

    Besos.

    ResponElimina
  13. Una altra recomanció per apuntar, quina pinta tot... sense paraules tu? impossible!! jejejejeje
    Petonets guapa
    Sandra

    ResponElimina
  14. Roser: jeje personalment crec que t'has quedat amb els dos plats més bons... tens bon gust sí senyora!! jaja Un petonet guapa! :D

    Silvia: jiji pues lo mismo que me pasó a mí!! rico rico :)

    Sandra: sísí, sé que costa de creure però no tenia paraules!! jaja Si hi vas ja veuràs que està mooolt i molt bé! :D Un petonet guapa!!

    ResponElimina
  15. Acabo d'aterrar al teu blog i estic alucinant amb el tou de restaurants tan bons que m'estic perdent. Em penso que tindràs una incondicional més al teu blog, perquè me l'he revisat tot i m'ha encantat, de fet tinc un restaurant Hindú apuntat per ben aviat jeje.
    Petons! :D

    ResponElimina
  16. Noia, quin tiberi! M' agradat aquesta combinació catalano-japonesa.

    ResponElimina
  17. Me gusta y mas todavía porque tienen cositas verdes, no soy muy asidua a los japos pero habrá que probar :)

    p.d: me chiflan tus fotos, o es la presentación del plato? :)

    Petonets!

    ResponElimina
  18. Acabatdefer: jeje doncs m'alegro que t'agradii!! :D Jo també m'he passat pel teu i he bavejat una estona ehh!! jeje Ens anirem veient!! :D

    Cristina: síii, mai ho hauria dit, però funciona de meravella! :D Un petó guapa!!

    Divka: es verdad, que tú eres vegetariana!! Bueno, pues sí que podrías comer aquí, sí :) Jeje pues son las fotos, está claro!! jaja es broma, tengo mucho por aprender jaja Un besazo!!

    ResponElimina
  19. Quin lloc més bo , veurel i quedarsi a menjar !!!!
    petonets.

    ResponElimina
  20. Me encanta ver estas fotos de platos ..me gustaria probarlos , tomo nota del restaurante para mi prosima visita a BARCELONA ..bsssMARMI

    ResponElimina
  21. Si vens a veurem al meu blog sabràs per quin motiu et puc felicitar.

    Que consti, que ja ho faig...

    Felicitats!!

    Fins aviat!!!

    ResponElimina
  22. Jo vull anar-hi, quina pinra =D =D =D

    ResponElimina
  23. Hola Anna! et conec pel bloc del David de La Hora del Bagel i he passat a veure aquest lloc, m'ha agrada't molt...faré una ullada al teu bloc que té molt bona pinta i de menjar...quina perdició!
    Salutacions i gràcies pq el lloc aquest m'ha agrada't molt :).

    ResponElimina
  24. Mamilu: sí bueno, si hi trobes taula, que no és tan fàcil!! jeje Un petonet guapa! :D

    Garlutti: jeje eso, tú ve tomando nota, que al final te habré confeccionado una ruta!! jaja Si te gusta el japonés, está muy y muy bien :)

    Jordi: oooh moltíssimes gràcies!! :D Ja t'he comentat al teu blog que no participo en cadenes de concursos... però quina il·lusióooo!!! :D :D Ets un sol jeje

    Laia: laieta laieta, hi anem quan vulguis!! :D Estic segura que t'encantaria jeje Un petonet!!!

    Neus: Doncs moltíssimes gràcies, jo ara em passaré pel teu!! jeje Un petonet!!

    ResponElimina
  25. Me l'apunto que m'encanten els japonesos !! Gràcies per a la info. Petonets maca!

    ResponElimina
  26. MMMmmmmmmmmmM quina bona pinta !!! l'afegiré a la meva llista!!

    ResponElimina
  27. Que pinta tiene todo Anna! yo me apuntaba! un saludo!

    ResponElimina
  28. Hola Anna, acabo de descobrir el teu blog, m'han parlat força d'aquest japonés, l'hauré de provar.
    Jo he començat avui mateix amb el meu blog de restaurants, et convido a fer-li una ullada.
    Salutacions.

    ResponElimina
  29. Veig que no veu tastar la hamburguesa, t´asseguro que és espectacular amb sorpresa a l´interior, la tenen amb foie o sense, crec que no val la pena agafar-la amb foie ja que el cost és bastant superior i per si sola ja és un gran plat

    ResponElimina
  30. Yo recién empiezo a incursionar en la cocina Japo así que no creo que pueda probar todos esos platos, poco a poco...pero debo decir que el post es estupendo, muy completo y super claro.
    Que tengas un bonito domingo.
    Besitos

    ResponElimina
  31. hummm que maravilla, me encanta, pero a ver cuando vienes a madrid y haces reportajes por aquí jajaja! besitos

    ResponElimina
  32. carAM: NIT DEL 27 DE MARÇ, un nou apat al restaurant Bogarde presidit per l'Anna, LA VIRTUOSA DELS FOGONS!!!!! tenim la foto.

    visca el barça i visca núria feliu!

    ResponElimina
  33. Eri: gràcies a tu, Eri, per passar-te! :D Un petonàs guapa!!

    Andrea: jeje a la llista de pendents, que amb el temps es va fent més llaaaarga, no?? jaja Un petonet guapíssima! :D

    Rosa: ay, si estuvieras en Barcelona...!! Bueno, siempre puedes hacer una escapada de fin de semana :) jeje

    David: ara mateix hi entraré, m'alegro de saber que tenim un nou crític entre nosaltres!! jaja Un petonet!! :D

    Sergi: sí, ja he sentit que l'hamburguesa està súper bé, hi hauré de tornar per tastar-la, i més si m'ho recomanes!! jeje Un petonet!!

    Lorena: muchísimas gracias guapa!! :D Bueno, estas cosas requieren su tiempo, eh?? Que el pescado crudo no gusta nunca a la primera ;) Un beso!!!

    Nieves: jeje ya me gustaría, ya!! :D Tranquila, que si alguna vez vengo, vendré cargada con mi cámara jaja Un besazo!!

    Penya Bogarde: què em dieu!! jaja ara vaig a fer-hi un cop d'ull...

    ResponElimina
  34. Però quines fotos, se m'ha fet la boca aigua. Has de saber que els japonesos (els restaurants, ja ja!) em tornen boja, i més si tenen aquestes delícies tan bones. Ací en València en tenim un fitxat que, a més és bufet lliure, però no t'has d'alçar de la taula, t'ho porten tot a taula, un plaer, el peix també és molt fresc, les racions són menudes, però millor, perquè així pots provar més coses. Bé, aquest restaurant també està a un bon lloc per a anar. Me l'apunte. Un beset.

    ResponElimina
  35. Quin festín nena !!!!! a veure quin dìa quedem ehhhhh ?? aquets llocs amb perden.....petonets.

    ResponElimina
  36. Una altra recomanció per apuntar, quina pinta tot.

    ResponElimina