17 de setembre de 2011

Magdalenes




REPORTER DE TV3: No porta pas GPS, vostè?
CONDUCTOR DE FURGONETA: Pessi-peixa?
R: GPS!
C: Pessi? No sé lu que és això!
R: Què porta?
C: Madalenes!





Després d'aquest petit apunt de cultura general, us comunico amb orgull que l'altre dia VAIG FER MAGDALENES I VAN QUEDAR BONÍSSIMES!! :D Heu de tenir en compte que la setmana passada ho vaig intentar i van quedar denses com una roca - però ha!, jo no em rendeixo tan fàcilment!
Unes magdalenes, però, que ja mai més tornarem a menjar. Per què?

Que mona... Torradeta per fora...

Doncs tot és culpa, o gràcies, a la bàscula. I a la meva mare.

Quan li vaig dir a ma mare que necessitava alguna cosa per pesar els ingredients, va aparèixer el dia següent amb una bàscula de cuina nova de trinca... i mecànica, o sigui, de les de tota la vida. Malgrat ser en plena era tecnològica, no vaig perdre la calma: la provarem, segur que no hi ha tanta diferència amb una d'electrònica. I és que si funcionés correctament... Però és que la maleïda fletxeta vermella ara marca una cosa, que si aixeques el bol i el tornes a deixar en marca una altra de ben diferent!

En resum, no tinc ni idea de quines mesures de cada ingredient vaig posar :(

... i tan flonja per dintre!

A veure, les quantitats tampoc deuen variar gaire de la recepta original, que és la d'en Xavier Barriga (m'encanta aquest nom! :D), propietari de la meva estimada fleca Turris.

De fet, és la recepta d'en Xavier que he trobat per internet, no la del llibre, i les mesures estan dividides entre dos perquè només tinc vuit motlles de magdalenes (snif). Ah, i no vaig fer servir batedor de varilles elèctric perquè tampoc en tinc... O sigui que a fer braços! :D jaja

És normal enamorar-se del que cuines? Probablement no
Jo crec que el truquillo clau és deixar reposar la massa a la nevera abans d'enfornar! De sucre, potser, en posa una mica massa pel meu gust.

Per cert, fent aquestes fotos m'hi vaig jugar la vida, o més ben dit, les cames: un sol minut a la meva terrassa i els mosquits tigres et devoren! Tinc les cames que semblen un mapa jaja

Si això no és esponjós...! jojo

Doncs sense més preàmbuls, les magnífiques magdalenes d'en Xavier Barriga! :D


Magdalenes d'en Xavier Barriga

INGREDIENTS
(per a 8 magdalenes)

1 ou gros (d'uns 65 g)
90 g de sucre
30 ml de llet
95 ml d'oli de girasol
105 g de farina fluixa
10 g de llevat Royal (en Xavier en posa bastant menys, a mi se me'n va anar una mica la mà)
Un pessic de sal
Ratlladura de llimona (opcional)
Una miqueta de canyella ratllada (opcional)


1. Batem l'ou i el sucre molt bé, fins que quedin espumosos.
2. Mesclem la llet i l'oli de girasol, i ho anem incorporant a poc a poc.
3. A part, barregem la farina, el llevat, la sal, la canyella i la ralladura. Ho afegim a la massa tot tamisant-ho (per mi, el pas més avorrit!).
4. Barregem molt i molt bé!
5. Deixem reposar la massa un mínim d'una hora a la nevera. Jo li vaig deixar una hora i mitja, hi ha gent que ho deixa d'un dia per l'altre.
6. Preescalfem el forn a 250ºC.
7. Omplim els motlles (de silicona, o de paper dins d'unes flameres... com us vagi millor, però no feu servir només motlles de paper! jaja), si volem espolsem una mica de sucre per sobre.
8. Enfornem a 220ºC, amb l'escalfor només per baix, entre 12 i 14 minuts.


Tatatachán! :D





¡Lo más importante en la vida es no haber muerto!

14 comentaris:

  1. Mira que normalment ja m'alegren el dia els teus articles... però avui et juro que no podia parar de riure! :D

    I queda apuntada la recepta, que no vegis la pinta que fan! (quan tingui motlles de madalenes...)

    ResponElimina
  2. NO, NO I NO! Laura, no pot ser que te m'avancis en TOT!!!!!!!!! et volia comentar jo abans sobre alemanya... jaja en fin, no saps que contenta em fas dient-me això!! :D en serio, tu sí que m'alegres el dia jeje

    Ja veuràs, tu fes-les, queden boníiiiissimes! jaja (compra motlles d'aquells de silicona de colorines, que són moníssims! segur que a berlín en trobes! jaja - espera: "Laura, què t'has comprat a Berlín de souvenir?" "Uns motlles de magdalenes!" potser sonarà estrany.. jaja)

    Aiiii sort qe tenim les tecnologies i seguiré sabent de tuu!! :D :D

    ResponElimina
  3. T'hauràs de comprar una bàscula digital i repetir la recepta, je je je...
    M'encanten les magdalenes, sucades amb el cafè amb llet són el millor esmorzar del món!

    ResponElimina
  4. UMHUMH!!! qué ricas!! Me gustan más las madalenas que los bizcochos y éstas tuyas te han quedado geniales.

    Gracias por pasarte por mi blog, no conocía el tuyo y me apunto a seguirte.
    Saludiños
    Marisa

    ResponElimina
  5. Gemma, jo de fet NOMÉS me les menjo sucades amb llet!! m'encanta que quedin ben xopes i després la llet súper dolça! jaja

    Muchas gracias Marisa! :D Yo también soy más de magdalenas jaja Besos :)

    ResponElimina
  6. Hola Anna,
    Encantada d'haver arribat al teu blog!
    I em trobo unes magdalenes que fan una pinta exquisita... que bé.
    Et llegeixo poquet a poquet i et vaig coneixent.
    Una abraçada :)

    ResponElimina
  7. Moltes gràcies!! :D Tu tranquil·la, llegeix al teu ritme, ja veuràs que compagino cuina i restaurants :) Espero que t'agradi! jeje

    ResponElimina
  8. Te han quedado perfectas, una pinta buenísima
    PD.- lo de los mosquitos tigre es un espanto, fuera de bromas ¡cómo pican!!

    ResponElimina
  9. Gràcies per entrar al meu bloc!! Així he pogut arribar al teu!
    He rigut molt amb la teva entrada!!
    Què bones són les magdalenes fetes a casa! Quina pinta que tenen!
    T'aniré visitant!!
    Petons!

    ResponElimina
  10. Jajaja que graciosa, si que hay alguna diferencia con la bascula digital y para la repostería ayuda, seguro que esa báscula tiene la culpa de todo ;) A mi tambien me encanta Xavier, hace un mes compré el libro y no se por donde empezar!!!

    ResponElimina
  11. Menos mal, Antonia, que te solidarizas conmigo en el tema de los mosquitos... estoy harta ya! jaja

    Benvinguda Paula!! :D Espero que ho facis! jaja

    Heva, podrías empezar por estas magdalenas, mojadas en leche por la mañana son una cosa espectacular!!! Este Xavier sabe lo que se hace, jeje

    ResponElimina
  12. jajajaja, a casa som fans de l'APM!!!! quin fart de riure!!! i de les magdalenes! precissament tinc una recepta pendent de publicar!! ;) t'han quedat genials, molts petonets guapa

    ResponElimina
  13. Aquestes magdalenes semblen boníssimes!!!!
    Endavant amb el Blog.

    ResponElimina
  14. jaja és que Judith, no puc amagar més el meu amor per l'APM? jaja.. quan vaig fer magdalenes el primer que vaig pensar va ser en el senyor del pessi-peixa jaja

    Moltes gràcies Anònim!! (crec que ja sé qui ets... jaja)

    ResponElimina