9 de juliol de 2011

Galetes cruixents


Ens omplim la boca de paraules: que si l'amistat es basa en la confiança, que un amic ho perdona tot, que els bons amics són per tota la vida... Però hem de reconèixer que de vegades la caguem (i fins al fons) o que últimament tenim un amic bastant abandonat. La solució? Fàcil: buidar-nos la boca de paraules i omplir-la de les galetes cruixents que us presento avui! :)


"Galetes? Que cursi, quina matada, estic a règim, no tinc temps". Sí, sí, tot el que vulgueu, però és que amb aquestes galetes no hi ha excusa que valgui perquè es fan en un moment, no necessitarem el forn i en podem fer una versió light, utilizant xocolata edulcorada. Estan tan bones que el vostre pobre amic abandonat/enfadat us perdonarà a la primera mossegada!





 


La recepta és de la cuina vermella, però jo hi vaig fer algun canvi perquè no hi va haver manera de trobar taronja confitada ni arròs inflat en tot Sant Cugat! Obviant aquest contratemps, la dificultat és zero, de veritat! jaja
Bé, de fet és veritat que la recepta original utilitza motlles i jo vaig passar d'utilitzar-ne perquè no en tenia... Però així irregulars van quedar mones igualment, no? :D jaja















 

Galetes cruixents
(per a una vintena de galetes  aproximadament)


INGREDIENTS

240 g de cornflakes sense sucre (60 + 90 + 90)
200 g de xocolata blanca
200 g de xocolata amb llet
200 g de xocolata negra al 70% (aproximadament, no us estresseu) de cacau
20 g de pistatxos tallats petitons


1. Comencem per les galetes de xocolata blanca!
Hem de fondre tota la xocolata blanca, es pot fer al microones vigilant que no es cremi però jo recomano fer-ho al bany maria, posant-la dins d'un recipient que a la vegada col·locarem dins d'una cassola on farem bullir aigua.
Quan sigui fosa hi afegirem 60 g de cornflakes que haurem trencat a trossets petits i 20 g de pistatxos talladets i remenarem fins que quedi ben barrejat.
Amb l'ajuda d'una cullera, formarem boletes de pasta i les anirem col·locant sobre un paper sulfuritzat o vegetal per a que es refredin.

2. Per a les galetes de xocolata amb llet, fondrem la xocolata amb llet i hi afegirem 90 g de cornflakes. Un cop ben barrejat, repetirem l'operació anterior: farem boletes i les posarem sobre paper sulfuritzat fins que quedin fredes i dures.

3. El procediment és el mateix per a les galetes de xocolata negra: fonem la xocolata, la barregem amb 90 g de cornflakes, fem boletes de la pasta i les deixem refredar.




Si les feu aquests dies de calor, és imprescindible que les deixeu refredar a la nevera, perquè amb la calor que fa no crec que s'endurissin mai! És més, millor que les conserveu allà fins al moment de menjar-les/entregar-les... jeje


Ho veieu? Heu preparat unes galetes delicioses sense encendre el forn, utilitzar més de tres ingredients o deixar-vos els braços remenant una massa dura com una pedra. Les amistats s'han de cuidar, i no hi ha manera més dolça de fer-ho que amb unes galetetes ben cruixents :)






S'hauria de prohibir llegir alguns llibres massa d'hora. Hi passem de costat o de través. I algunes pel·lícules també. S'hi hauria de posar l'etiqueta: no es pot veure o llegir abans d'haver viscut - El Club dels optimistes incorregibles

14 comentaris:

  1. Aquestes galetes són una temptació...Me les menjo tant si fa calor com si no. T´han quedat divines.

    ResponElimina
  2. ara que hi caic, a mi també em tens una mica abandonada, no..? x]

    ResponElimina
  3. Moltes gràcies Cristina! :)


    ooh Laia no diguis això!! jaja ja estic programant la meva visita a arenys :D :D

    ResponElimina
  4. Hola,
    Delicioses. Pura temptació per començar i no parar de menjar-ne! PEtons

    ResponElimina
  5. Sí, la veritat és que, com la xocolata en general, són totalment addictives! jaja Molts petons Eri :)

    ResponElimina
  6. que bones!!! crec que m'agafaria mal de panxa de totes les que podria arribar a menjar! ;P petonets guapa

    ResponElimina
  7. No dona, sempre amb moderació! :D Que sinó demà no en podrem tornar a menjar jaja

    ResponElimina
  8. Hola Anna,
    Acabo de descobrir el teu blog per un comentari que has deixat al blog d'en Manel de Cuinar és generós i veig que tenim algunes coses en comú. Jo fa alguns anys que estiuejo a Menorca i vam fer el nostre comiat de solters a Ses Voltes de Ciutadella, un lloc encantador!
    Aquestes roques de xocolata tenen molt bona pinta!!!

    Salutacions!
    Anna

    ResponElimina
  9. Ha de ser un gustàs enfadar-se amb tu!!!!!!
    Boníssimes.
    Petonets.

    ResponElimina
  10. Anna, em sembla que m'enfadaré amb tu només per això.
    Repeteixo el meu comentari a totes les fotos: la pinta és extraordinària. Estic convençut que el gust hi fa justícia.

    ResponElimina
  11. Gràcies nois, però prefereixo que ningú s'enfadi amb mi! jaja
    Petons :)

    ResponElimina
  12. Jo em faig la teva amiga ara mateix perquè m'omplis d'aquestes galetes taaaaaaan i tan bones! Quina pinta!!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  13. Proposició d'amistat acceptada! :D jaja m'alegro que t'agradin Sandra, molts petons!

    ResponElimina
  14. Pues me parece una idea muy buena para hacer regalitos!!!

    ResponElimina