14 de setembre del 2011

Bar Pinotxo

JUANITO: Oi que t'estàs enamorant de mi?
ANNA: Per moments!!


I és que acabava de tastar els xipirons amb mongetes del Pinotxo... Jolín, tots els que hagueu menjat aquests xipirons entendreu el meu amor! jaja


Un plat de sabors perfectament equilibrats (el vinagre de Mòdena és clau!), gustós i fresquíssim. Fresc com tot el que serveixen en aquesta parada de la Boqueria des de fa... doncs des de tota la vida! Per alguna cosa turistes i locals esperen bavejant al voltant de la barra a que un dels disputats tamborats quedi lliure :)

Em fan massa gràcia les ulleres de l'home més alt

Però el Juanito ho controla tot i ens organitza ràpid: al primer tamboret que quedi lliure farà seure algú del grup i anirem demanant; quan ens ho portin segurament ja podrem seure tots.

Orgullós, ens ensenya revistes i més revistes d'arreu del món on s'han escrit meravelles sobre la seva petita parada (tots els articles van acompanyats de la mateixa foto, perquè el Juanito sempre fa la mateixa postura... la que veieu més a dalt jaja).


També vam demanar cap i pota, jo no l'havia tastat mai i la veritat és que tot i trobar-lo bo em feia bastanta cosa... Un dels cambrers/cuiners ho va veure i em va dir: "Espera, que et donaré el mateix però diferent i t'agradarà".


I em va posar davant un platet de cap i pota fred, en forma d'amanida en oli i vinagre i amb molta més carn, que em va entrar molt millor! jaja (a la foto havíem buidat bastant el plat). "A mi a l'estiu m'agrada més així", ens va dir. No ens el van cobrar, per cert.
Aquest és un petit exemple de com és el servei al Pinotxo: espectacular! Quatre homes riallers i súper simpàtics que treballen a tota pastilla i amb bon humor! M'estic posant pesadeta amb els números, però es mereixen un 10 :)


Com que sabíem que el peix seria fresquíssim, ens vam deixar aconsellar pel Juanito i ens va servir un llucet molt bo. Però voleu saber la veritat? Si ho arribo a saber no el demano. No és que no fos bo, ni que no estigués al punt de cocció, ni que no combinés de perles amb l'amanida (quin oli d'oliva!!) - és que aquest mini tallet ens va sortir per 14€ i l'economia estudiantil no està per aquestes sorpreses jaja


A l'hora dels postres, vam preferir prendre un gelat tot passejant pel Born (vaig provar el de pistatxo! on ha estat tota la meva vida?! jaja) però al Pinotxo hi vam veure un flam de formatge que feia molt bona pinta.

Si hagués de descriure el Pinotxo amb una sola paraula, seria AUTÈNTIC. Autèntic el tracte, el menjar, el lloc. A vegades visitem un lloc "mític" i trobem que amb el temps l'han idealitzat: al Pinotxo, en canvi, no hi trobes res més que feina molt ben feta, i feta amb gràcia. És un mite de Barcelona, però amb raó! jaja

Els xipirons costen 12,5€ però crec que és IMPRESCINDIBLE demanar-los, el cap i pota 8,5€ i amb dues aigües i una cervesa ens va sortir tot per 39€. Barat no és... però quin mite ho és? ;)





Bar Pinotxo
Mercat de la Boqueria, parades 466-467 (a l'entrar a mà dreta)
Barcelona
Telf. 93 317 17 31
(obert de 6 a 17h)



Saludarse a la española siempre es mejor que despedirse a la francesa - Tapas BCN

8 comentaris:

  1. T'has passat pel Pinotxo i tot?????

    carai... vas forta!

    ResponElimina
  2. Hola!! soc una amiga de la Maria Hernandez! Jo tb tink un blog. Penso k el teu blog es interesant. La veritat es que jo l'acabo de fer i no tinc a ningu. Si t'interesa t'el deixo aqui i li dones una ullada si vols. www.sitgesdentistry.blogspot.com

    ResponElimina
  3. Marc: jaja finalment he descobert que ets el brodeerr!! jaja i tan si vaig forta, la propera parada és el Dos Cielos... ;)

    Lydia: Moltes gràcies! Ara mateix m'hi passo! :)

    ResponElimina
  4. T'ho vaig dir sí o no? Quantes vegades va sonar aquesta frase?
    Sàpigues que estic molt content d'haver compartit una de les teves "experiències gastronòmiques"!

    ResponElimina
  5. quina crónica! és súper simpàtic aquest perico!!! petonets guapa

    ResponElimina
  6. Acabo de descubrir el teu blog i m'ha encantat!!! M'hi quedo!!!
    La cronica del Pinotxo es genial!!! I jo encara sense anar-hi!!! M'has obert la gana... m'en vaig a berenar!!! ^__^
    Un petonet
    Sònia
    PD-> En nom del teu blog es genial...

    ResponElimina
  7. Benvinguda Sònia!! :D estic molt contenta que t'agradi el blog, i de fet un dels meus objectius és fer venir gana osigui que.. perfecte!! jaja

    És que és veritat: menjar ens fa feliços!! :)

    ResponElimina