28 de setembre del 2011

Crêperie Les 3 Pommes

Bonnes nouvelles, mes amis! Ja no cal anar creuar la frontera per viatjar a França, ni tan sols haver-hi nascut per sentir-te francès! Ho vaig comprovar en visitar Les 3 Pommes, un trosset del país veí replantat a l'Eixample.


Si la música o el deliciós accent de la propietària - de cabells rojos esbullats i vestit de colors - no aconsegueixen traslladar-te a les terres bretones, espera a provar alguna de les seves galettes!
Elaborades amb farina de blat sarraí, ofereixen múltiples combinacions clàssiques, vegetarianes, d'influència catalana o fins i tot personalitzades. Per això va ser tot un gust demanar consell a la propietària i que en comptes del típic "tot és bo!" es mullés i ens orientés, intentant endevinar què ens agradaria més.


El local sembla sortit d'un conte de fades, amb les parets dibuixades i tassetes de porcellana plenes a vessar d'autèntica sidra brut bouché.  Ideal per a retrobaments amb amics, per a una primera (o segona, o tretzena) cita o per acabar amb la nostàlgia de qualsevol francès. De fet, una quarta part de la clientela són francesos que viuen aquí i que s'enyoren!


Voilà, les nostres galettes! Totes quatre eren una delícia :)
 
Languedoc - roquefort, bacó, ceba i enciam. L'enciam oferia un contrast molt especial! Era boníssima jeje
 
Nourmande - pollastre, emmental, xampinyons a la crema i sidra. La més emblemàtica, la fan des que van obrir l'any 1995. Que no us intimidi la sidra, gairebé no es nota! Els xampinyons a la crema són sublims. Probablement, la millor de les quatre!
 
Agen - bacó, pernil dolç, panses i emmental. En la meva opinió, la més normaleta.

Campagnarde - salsitxes, xampinyons, emmental i mostassa (servida apart). Boníiiissima!

I no ens oblidem de la nostra estimada Orangina! Qui no ha demanat una Fanta de taronja a França i s'ha trobat amb que només tenen Orangines? Ja la trobàvem a faltar! :D


Com que les galettes no eren gaire pesades (tot i que emplenaven), a l'hora de les postres teníem lloc per a compartir una de les seductores crêpes dolces de la carta. N'hi ha de flamejades, amb gelat i especialitats de la casa, a més d'altres postres. La nostra es deia Carmelite!


Per què enganyar-vos, era tan deliciosa com aparenta a la foto! jaja La combinació de caramel, avellanes i gelat de vainilla no podia funcionar millor; una alternativa a la clàssica crêpe de Nutella per a un final ben dolç!


En resum, no puc instistir-vos prou per a que aneu a Les 3 Pommes! Un lloc encantador, amb un servei excel·lent, un menjar deliciós i a uns preus raonables (érem quatre, vam prendre 4 galettes, 1 crêpe, 1 aigua gran, 1 Orangina i una tassa de sidra, i ens va sortir a 13,6€ per cap).
Així doncs, si voleu submergir-vos per una estoneta en un ambient acollidor, tranquil i, per sobre de tot, francès, ja sabeu on anar. Jo aquest any em moria per començar a fer classes de francès però no he pogut per culpa dels meus horaris horribles... Sempre em podré consolar a Les 3 Pommes! :D



Crêperie Les 3 Pommes
C/ Aragó, 150 (cantonada Villarroel)
Barcelona
Telf. 934 515 409
(obert tots els dies de 20 a 24 hores, excepte diumenges)





Vine et convido a un croissant fem una vichyssoise si vols fer una fondue en un bon restaurant saludarem el chef brindarem amb champagne menjarem petit fours semblarem dos infants - Els Amics de les Arts

14 comentaris:

  1. Sense paraules... Això són galettes! Sembla que val molt la pena!
    I tu que a vegades corres per allà dalt, voltant les fires de l'Empordà, sobretot a la tardor i hivern, hi ha una parella de bretons que van venen galettes que estan molt bé (a la fira de sant Andreu de Torroella no fallen quasi mai).

    ResponElimina
  2. I gràcies per a fer més fàcil comentar, que els filtres de spam sempre són un rotllo.

    ResponElimina
  3. apuntadíssim el lloc!!!! a casa ens encanten els creps!!! petonets

    ResponElimina
  4. Moltes gràcies Marc, a veure si m'enrecordo de buscar la parelleta de les galettes a la propera fira qe vagi! :D jaja sobre això del filtre, realment era un rollo! jeje

    I a qui no li agraden les crepes, Judith? :D Amb tantes combinacions possibles...!!

    ResponElimina
  5. Doncs segurament també hi aniré... com es nota que t'agraden aquestes coses, ja has pensat en ser crítica gastronómica? :)
    Un petonàs guapa!

    ResponElimina
  6. Creo que me falta mucha cultura culinaria, me ha sorprendido la sidra servida en tazas, creo que voy a tener que ir a Francia para aprender un poco más o por lo menos a este maravilloso restaurante. Precioso reportaje.
    Un besote

    ResponElimina
  7. Neus: doncs és clar, és el meu somni! jaja

    Heva: La verdad es que también vi que la servían en una especie de bol... no estoy muy segura de lo que es más típico! jeje Es una buena excusa para una escapadita a Francia ;)

    Alfons: ja veuràs que no et decepcionarà! :D

    ResponElimina
  8. Ja la tenia fitxada però ara encara en tinc més ganes!
    Petons.

    ResponElimina
  9. He sentit molt a parlar d'aquesta creperia, tinc moltíssimes ganes d'anar-hi.
    Quins records l'Orangina... De petits, era el nostre premi després de fer un cim al Pirineu francès ;)

    ResponElimina
  10. Quina pinta! M'encanten els creps i els restaurants francesos, les pastisseries i tot el que siga francés. Un altre lloc de Barcelona apuntat. M'han agradat molt els espaguetis a la carbonara, amb l'ou queden boníssims, jo tampoc no els faig amb nata, quan la puc evitar, l'evite, perquè en tinc intol·lerància. Besets.

    ResponElimina
  11. Moni i Gemma, veig que és bastant famosa! :D Realment es mereix la fama que té :)

    Asela, a mi també m'encanta tot allò francès!!! :D :D Oi que sense nata són deliciosos? Així qualsevol intolerància és més fàcil de portar :)

    ResponElimina
  12. Anna, Heva. La sidra, a França, s'acostuma a servir en tassa. Almenys, en un local de Montmartre, ho feien així.

    ResponElimina
  13. No coneixia aquest lloc. Espero poder passar-me aviat perque les crepes m'encanten!!!

    ResponElimina