24 de desembre del 2011

Alfajores de maizena

Hi ha qui ho viu com una epidèmia però a mi m'encanta contagiar-me de l'esperit nadalenc! Sí, allò que et vénen ganes de cantar cançons tan absurdes com la d'uns peixos que es beuen l'aigua d'un riu, i que sents l'impuls de tapar amb una manteta la gent que s'adorm al tren... jaja Aquella gana de coses dolces, tipus alfajores! :D


D'acord, no és que aquestes galetones sud-americanes siguin tan típiques de les nostres taules com els turrons o les neules, i de fet no les vaig fer per motivació nadalenca sinó per la meva obsessió amb el dulce de leche (no, en serio, començo a pensar que els meus pares em van adoptar a Argentina i no s'atreveixen a dir-m'ho). Però és que estan TAN BONES que us les havia d'ensenyar!! jaja

Són "aptes per a tots els públics", perquè el dulce de leche s'hi nota poc i no embafen gens -fins i tot el meu avi, l'antidolç personificat, va repetir!-, més aviat recorden a les galetes de mantega daneses.
Per això recomano als autèntics amants del dulce de leche que untin la part superior amb MÉS dulce de leche... I vais a flipar, palabra! jaja He hagut de censurar la fotografia per no provocar més d'un infart! ;)


La recepta és del blog d'una peruana resident a Espanya. La bona dona comentava que els alfajores argentins no s'assemblen gens als espanyols, i jo que no tenia ni idea que aquí també en feien, clico el link tota il·lusionada... I em trobo amb AIXÒ.


Què carai són aquests xurros desmanegats?! No sé si estaran bons o no, però els alfajores d'Argentina són infinitament més monos... Ara sí que reclamo les meves arrels argentines jaja
Com podeu veure no vaig utilitzar un tallador de galetes rodó, sinó un amb forma de floreta, perquè jo no he fet alfajores, sinó ALJAFLORES!! (jajja no m'ho tingueu en compte, va)




Són ideals per a acompanyar el cafè i encantaran a tota la vostra família, encara que no sé si per aquestes dates aconseguireu que arribin al cafè amb un raconet a l'estómac... Sigui com sigui, és una manera deliciosa de demostrar als altres com els estimes!! jeje

Bon Nadal a tothom!! :D





Alfajores de maizena

INGREDIENTS
(per a uns 20 alfajores)

125 de mantega a temperatura ambient
1/2 tassa de sucre
3 rovells d'ou
1 tassa i 1/4 de maizena
1/2 tassa de farina
1 cullerada de llevat
Ratlladura d'una llimona
Dulce de leche!
Sucre de llustre (opcional)

1. Batre la mantega i el sucre fins a formar una pasta. Afegir, un a un, els rovells d'ou.
2. Barrejar la maizena, la farina, el llevat i la ralladura en un bol apart. Incorporar-ho a la mescla anterior.
3. Enfarinar una superfície (molt important!) i estirar la massa fins que faci 1/2 cm de gruix. Amb un tallador, anar formant galetes que dipositarem sobre una safata de forn amb un paper vegetal (o emmantegada i enfarinada).
4. Fornejar a 180ºC uns 10 minuts o mens, fins que les veieu dauradetes.
5. Untar les galetes amb el dulce de leche i unir-les de dues en dues. Opcionalment, decorar amb sucre de llustre.




Per ser feliç
No es necessita res,
Ni tan sols necessitar-ho

No esperis a ser feliç
per ser-ho

("Mira que és fàcil", de Ferran Cerdans)

15 comentaris:

  1. Millor els guardem per després de festes!
    Que passis molt bones festes!
    Petons.

    ResponElimina
  2. Amb postres com aquestes un és més feliç!
    Bon Nadal, bones festes i bons àpats!
    Salut.

    ResponElimina
  3. Felices fiestas de Navidad y año 2012 lleno de salud, paz y éxitos. Los alfajores se ven deliciosos y las fotos preciosas. Un beso enorme.

    ResponElimina
  4. Fa temps que els tinc a pendents... i amb la capa superior també sucada han de ser de vici total;)
    Bon Nadal i bones Festes.

    ResponElimina
  5. Moni: jaja potser sí, que sinó em sembla que reventarem!! Molt bon Nadal, guapísima! :D

    Xisco: tens tota la raó, a mi aquestes coses em fan feliç jeje i a qui no?? M'ha encantat lat eva felicitació ("Bon Nadal, bones festes i bons àpats!"), me la prenc al peu de la lletra i te la recomano a tu també!! jeje Un petonet Xisco!! :D

    Anna: Muchísimas gracias, también te deseo muchísima suerte, salud y amor para el año que viene!! Y prueba los alfajores, que están riquísimos jeje

    Gemma: sí, són un vici!! Doncs a veure quan els treus al blog, segur que triomfen :) Bon Nadal guapísima!!!

    ResponElimina
  6. ah!! son perfectísimos, me encanta el dulce de leche, no sé si me atrevería a poner más por encima... es demasiado! qué delicia!
    besos

    ResponElimina
  7. Que bonitos te han quedado y que buenísima pinta tienen...

    ¡¡Feliz Navidad!!

    Besos.

    ResponElimina
  8. Quines floretes mes boniques, crec que no quedará ni una.
    Bon Nadal i Bon Any.

    ResponElimina
  9. Sí que tenen bona pinta, aquestes galetes. T'han quedat precioses. M'encanta el dulce de leche, és pura delícia. Gràcies pel teu comentari, últimament vaig una mica agobiada i no puc entrar als blocs. Que passes unes bones festes i que tingues un any nou ple de salut i felicitat. Molts besets.

    ResponElimina
  10. Antonia: la mayoría de veces diría "nunca es demasiado...!", pero con el dulce de leche es verdad que puede llegar a ser súper empalagoso. pero por poner un poquito más por encima no nos vamos a morir!! :D jaja Un beso :)

    Silvia: muchas gracias, felices fiestas a tí también!! :D

    María Dolores: jaja tens tota la raó, es van acabar al cap d'una estoneta... I ja me'n reclamen més! jaja Però bé, com que són fàcils de fer... :) Un petonet i bon any!!

    Marc: moltes gràcies, jaja! Ja esperava el teu comentari ;) Encara que tu no ets un fan del dulce de leche, no? jeje

    Asela: moltíssimes gràcies!! :D A mi també m'encanta el dulce de leche, com pts veure... Molt bones festes guapíssima, i que el 2012 vingui carregat de coses dolces!! :D Un petoneeet!

    ResponElimina
  11. que delicia!!! un besito, MUYYY FELIZ NOCHE Y UN FELICÍSIMO 2012!!!
    Nieves.

    ResponElimina
  12. Me tomé unos días libres de blog y de internet y cuando vuelvo me encuentro con esta maravilla, se me saltan las lágrimas y las babas, corro peligro de electrocutarme frente al ordenador.
    Que ricooooooooooooooo!!!!!!! que ganas de comerme una docenita :) jiji
    FELIZ AÑO ANNA
    http://notasenmicocina.blogspot.com/

    ResponElimina
  13. Interessant blog per trobar nous restaurants i receptes.

    Chicane:recetas de cocina

    Salut!

    ResponElimina
  14. Nieves: muchísimas gracias, y feliz año a tí también guapísima!! :D

    Lorena: jajajja no sabes cómo me he reído con tu comentario, qué bueno!! Muchísimas gracias guapa :) A ver si los Reyes son buenos y te traen una bandeja llena!! jaja Un beso :)

    Harkyto: Moltíssimes gràcies! Ara visito el teu, paraula! :)

    ResponElimina