25 de gener del 2012

Sopar a Rússia

T'imagines entrar en una botiga i que les estanteries estiguin plenes de, no ho sé, pasta farcida de cireres i de maduixes, kebab envasat al buit, pa torrat amb gust de nata i anet, fulles de cep en conserva, cerveses de llauna d'1 litre...?

Benvingut a Rússia! :D


A l'inici del carrer Unió, just al costat de les Rambles, hi ha un portal de teletransport al país de les Matrioshkas: el supermercat rus Troika Delicatessen. Perfecte per acumular provisions per sobreviure al cru fred hivernal, admirar la reserva de cogombres en conserva més gran de Catalunya o posar en pràctica el nostre nivell avançat de rus amb les seves revistes i llibres.

Als russos els agraden els caramels. Així com, MOLT jaja
Per si les tomaqueres s'extingissin. I aquest no era el pot més gran.
Suc de raïm súper molongui, molt semblant al most: el NUMBER ONE de Rússia! jaja
+ Cerveses per a machotes + Fanta amb gust de raïm
Salmó, caballa i altres peixos fumats... CAVIAR!! jaja
Els preus són sorprenentment baixos -penseu que estem a 3.000 km de distància dels amics russos!- i les dependentes us respondran  tot el que vulgeu saber. De fet, no vam haver de donar-li gaire conversa a la propietària per a que ens expliqués mooolt detalladament com preparar el plat principal del nostre "sopar a la russa": pelmeni!


"Doncs a casa meva d'això en diem raviolis". Caaaaaaalma jaja Sí que tenen una retirada a la pasta italiana, però mai heu provat un ravioli amb un farcit com aquest: la combinació de carns (tradicionalment,  45% vaca, 35% xai i 20% de porc) és simplement perfecta!!! Els més carnívors tremolaran d'emoció en tastar-los... i els altres, també! jaja


Acompanyats d'smetana i d'un preparat d'espècies per a pelmeni, van ser un gran descobriment per als nostres "paladars occidentals".

Per a fer-los només cal posar molta aigua a bullir en una olla ben gran per a que els pelmeni no es toquin entre ells, i abocar-los sense descongelar, perquè sinó quedarien enganxats. Recomanem no afegir gens de sal a l'aigua, ja que el preparat d'espècies que hi posarem després és súper salat (el primer ingredient és sal, no hase falta desir nada más).
Al cap d'uns 5 o 6 minuts, quan tots els pelmeni surin sobre l'aigua, s'han de retirar, escórrer i barrejar amb una mica de mantega, tot i que nosaltres vam posar oli perquè no en teníem.
Per últim, es serveixen acompanyats de les espècies i l'smetana (la ració de la foto és una mostra mínima jaja).


I per a fer el sopar encara més rus, encara vam comprar quatre cosetes més:
Palets torrats amb llavors de rosella (foto superior) i amb gust de tomàquet i orenga (foto inferior). M'esperava un gust una mica més exòtic, però això no vol dir que no fossin boníssims!! A més, fan molt de goig a taula! :)
Vam provar de fer kisel, una beguda gelatinosa típica de les postres russes... ejem, suposem que l'original no deu quedar tan i tan dolç jaja La textura és curiosíssima: ni de beguda, ni de gelatina!
(a dalt a la dreta, el preparat abans de barrejar-lo amb aigua)

Aquests caramelets eren molt curiosos: recoberts d'una fina capa de xocolata negra i farcits d'una massa blanca esponjosa, que tenia gust de préssec, maduixa, vainilla (el millor!) o xocolata. A mi personalment no em van acabar de fer el pes...

Ens demandarà el CAJM (Comissió AntiJoc amb el Menjar) per aquestes imatges...? És que ens van fer massa gràcia les galetes unides per un fil jajaja - per cert, eren ben bones!

Ho veieu? Si Mecano podia anar a Haway tirant sal a la banyera, nosaltres podem anar a Rússia fent bullir uns quants raviolis!! Sempre que hi posem una miqueta d'imaginació, és clar jaja





Sigo creyendo a fondo en el ser humano. Todos somos muy parecidos, igual de sensibles, de cursis...; en pelotas somos muy similares - Rosana

31 comentaris:

  1. Ostres, això sembla un programa de Karakia :)
    A Sabadell és impossible trobar aquesta mena de botigues, quina llàstima... Perquè segur que va ser un sopar molt divertit i original. Esteu molt guapes amb el collaret de galetes! ;)

    ResponElimina
  2. jeje Moltes gràcies Gemma!! Però pensa que aquesta botiga està al costat de les Rambles de Barcelona, més cèntric impossible, o sigui que t'hi pots acostar en un moment!! :) Realment ens ho vam passar molt bé, i gràcies pel piropo del collaret!! jaja Un petonet :)

    ResponElimina
  3. un gran descobriment! coneixia una botiga de menjar rus al passeig de sant joan, però molt més petita, ni punt de comparació, i aquesta és súper cèntrica, s'hi pot anar boi fent el guiri per les rambles! gràcies per la recomanació.

    ResponElimina
  4. jeje no ho podries haver dit millor, hi anem a fer el guiri!! jaja de res, espero que t'hi passis i trobis el que busques... que segur que ho tenen! :D Un petó Manel!

    ResponElimina
  5. Quina il·lusió! Em va encantar fer aquest sopar, i a més crec que són els pelmenis més bons que he tastat de moment (n'he menjat... 3 vegades, però bueno, també té el seu mèrit hahaha). I no sé si el CAJM et perdonarà, però la foto del suc... XD

    I per la Gemma, em consta que a Sabadell hi ha un supermercat ucranià, també hi venen productes russos! A l'avinguda 11 de setembre, número 29 :) Es diu "Kozak". (almenys, fa mig any hi era segur, espero que no l'hagin tancat)

    ResponElimina
  6. Lauraaaa!! :D A mi també em va encantar, i són els pelmenis més bons que he tastat... perquè no n'he tastat mai caps altres!! jaja La foto del suc és genial, ho has de reconèixer :)
    Espero que la Gemma ho llegeixi, gràcies per la referència guapíssima!! :D Proper sopar... tailandès?! who knows...!! jaja

    ResponElimina
  7. No diré pas que no ;)

    ResponElimina
  8. Anna que divertida cena de amigas a la Rusa ¿no? debe estar todo eso buenísimo.
    Bsitos

    ResponElimina
  9. Sí que eren bons els pelmenis sí!!! Ara toca organitzar el pròxim sopar, a quin país voldreu anar per fer-lo???

    ResponElimina
  10. Enhorabona pel descobriment!
    Jo pelmeni en vaig menjar a Rússia, però flotant en caldo, com si fos escudella.

    ResponElimina
  11. Que casualidad!!: Hace una semana descubrí esa tienda rusa cerca de la rambla por casualidad. Me llamó la atención la cantidad de pescado seco que había. Muy intersante conocer los productos de otros paises. Besos

    ResponElimina
  12. A prop de casa han obert una botiga russa i quan passo per davant penso que no sabria què comprar, mai hi veig a ningú i em fa cosa entrar!
    Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. estarem informats de la gastronomia russa, doncs la final de la champions d'anguany es juga en terres russes... sembla que estas triomfant a la penya Bogarde i que la teva escola de cuina va vent en popa i a tota vela.

      Elimina
  13. Maria: bueno, estaba todo buenísimo... menos los bombones!! jaja Pero fue divertidísimo :) Gracias por pasarte, un beso!!

    Riti: jaja no deies que deixaries comentaris anònims?? jaja ja que no podem anar a Japó perquè no toleres el shushiiii... bueno, encara tenim pendent el sopar amb croque-madames!! :D Un petonet guguiiiiiii

    Marc: sí, els havia vist en caldo, deuen ser tan o més bons!! Ohh quina enveja, ja m'agradaria viatjar a Rússia... algun dia! jaja

    Anna: pues sí, que casualidad! :D A mí además de interesante me parece divertidísimo jaja Es verdad, tenían muchísimo pescado seco, a ver si me lo llevo la próxima vez :) Un beso!!

    Moni: doncs deixa estar les teves pors i atreveix-te, segur que alguna cosa trobaràs, i sinó sempre pots demanar ajuda a les dependentes! Ànims i sort! :)

    Penya Bogarde: jaja doncs aquí tenim l'aperitiu!! :D M'alegro que l'escola rutlli tan bé ;)

    ResponElimina
  14. Sé que fa mitja horeta que hem dinat, però torno a tenir ganaaaaa!! Tot té molt bona pinta Anna! I per cert, vull provar la Fanta de raïm! jajaj
    Petoneeeets! :3

    ResponElimina
  15. me ha encantado tu descubrimiento, es genial, tengo que pasarme! yo también quiero una cena rusa!

    ResponElimina
  16. Aïda: que no fa ni mitja horeta!!!!!!!!! jajajaj M'alegro que et faci bona pinta, i això de la fanta de raïm, el dani també me l'està reclamant amb insistència o sigui que potser algun dia arribes a la uni i... SORPRESA!! :D :D

    Antonia: muchísimas gracias jaja sísí, pásate y montáte una cena rusa auténtica, y después me cuentas :) Un besazo guapa!! :D

    ResponElimina
  17. ole, ole y olé!!!!!me encanta que nos cuentes tus aventuras, así aprendemos como comen en otros países, vaya con los Rusos, tambien son de buen comer...pero creo que nos han descubierto porque cada vez quieren venir más aquí...ja,ja,ja...la paella y el gazpacho...engancha!!!.
    Besos.

    ResponElimina
  18. BUENOOOOOO ..lo que me gusta este post , en mi blog tengo blogs RUSOS y son una maravilla con los platos ...que fotos mas representativas ..ME ENCANTA ..BSSSSMARIMI

    ResponElimina
  19. Jajajajaja el meu pare m'hi va portar fa temps i vaig alucinar!! Però només vam comprar llaunes de cranc reial! toma! jajaja
    Veig que vosaltres us ho vau passar de perles!
    PEtonets
    Sandra

    ResponElimina
  20. ohh muchas gracias ! :D
    La verdad es que deberíamos quedar pronto y así me preparabas alguna de tus recetas, que por lo visto veo que tienen mucho éxito corazón !
    muchisimos besos amore
    www.mrolez.com

    ResponElimina
  21. Muchas gracias por visitar mi blog!! así también he tenido la oportunidad de visitar el tuyo. Un saludo!!

    ResponElimina
  22. Mamilu: es que como el sol español no hay nada, y con el frío que hace en Rusia...!! jaja Me alegro que te haya gustado la entrada :) Un beso!!

    Marimi: no sabía que eras una fan de la gastronomía rusa!! jaja la verdad es que yo no conozco ningún blog ruso, osea que ahora me pasaré por el tuyo para ver qué tienen por aquí... jeje Representativas?? Qué alegría me da que me digas eso!! jaja Un besito!! :D

    Sandra: oi que és impressionant?? :) jeje De veritat hi havia llaunes de cranc reial, i jo no les vaig veure?? jaja El proper cop que hi vagi en compraré!! (si no és massa car) Sí que ens ho vam passar bé, sí :) Un petonet!!

    Rocío: hombre pues no estaría nada mal, yo cocino para tí encantadísima!! jaja Un besazo gallega!! :D

    ResponElimina
  23. Ani´re a fer la guiri que m'encanta tafanejar aquestes coses.. desp´res no sabré que comprar però com a mínim veure els productes. Els caramels si que em fan gràcia veus???
    Petons

    ResponElimina
  24. Tengo que buscar un súper ruso en Madrid pero ya, qué envidia!

    ResponElimina
  25. Rosa: gracias a tí, un besito!! :D Me iré pasando jeje

    Eri: eh que és divertídissim?? Fer de guiri a la teva ciutat no té preu! :) Ui, doncs de caramels en tens uns quants per triar jaja Però ja et dic, no et recomano especialment els que vam agafar nosaltres jaja

    Miss Migas: Seguro que hay un montón, ES MADRID! jaja A ver con qué receta nos sorprendes ;) Un beso guapa!

    ResponElimina
  26. jjajaajaja, que guaapaaas, me encantan vuestros riquísimos collares, son geniales y las fotos divertidísimas!!! que guayyy! Besitos

    ResponElimina
  27. jajaajaja, me encanta leerte!!! Siempre me rio contigo. No conocía este supermercado, así que a ver si voy a hacerle alguna visitillla. Besitos reina.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola, som els Amics d'Alan Smithee, secció cultural de la penya Bogarde i aquí estem per dir-te que endavant...

      Avui tornes a ser la reina de la penya bogarde i governes els fogons amb autoritat generosa i alegre...el post-partit així ho indica, visca la cuinera Anna.

      Elimina
  28. Nieves: jajaja síii fue súper guay, la verdad!! :D Los collares nada, porque al final nos lo comimos... Un besito guapa! :D

    Olga: Muchísimas gracias, a mí me encanta que te pases! :D Ya verás que no te decepcionará, porque tienen de todo y más! :) Un besooo!

    Alan Smithee: oh-oh, no sé si em feu més o menys por que la Penya Bogarde... jaja Moltes gràcies per passar-vos, un petonet! :)

    ResponElimina
  29. M'agrada molt noies el blog! Una abraçada a totes :)

    ResponElimina