9 de gener del 2012

Xocolata del carrer Petritxol

Lliçó nº16
(extreta del bestseller "Manual pràctic per a ser un barceloní com cal")


Qualsevol barceloní desenfundaria la seva falç de butxaca per una tassa de xocolata calenta al carrer Petritxol, sobretot si el seu nas sembla el d'en Rudolf i acaba de sobreviure a la batalla campal anomenada rebaixes. La xocolata en qüestió és molt espessa, no gaire dolça i amb la capacitat de reanimar un mort, encara que això últim no està comprovat científicament.  

Ni la pèssima qualitat blackberry aconsegueix que aquesta xocolata no sembli deliciosa jaja
Si l'aspirant a barceloní com cal es trobés una cua descomunal per entrar, respiri fons i mantingui la calma; li garantim que en breus minuts serà dins. Llavors serà important no abaixar la guàrdia, perquè després de demanar serà servit en un promig d'entre 30 i 45 segons, en funció de la llunyania entre la barra i la taula.


El més habitual és demanar una xocolata per persona, o bé un "suís", que explicat de manera planera i obviant un intricat procés d'elaboració és una tassa de xocolata oculta sota una muntanya de nata. No acompanyar-ho de melindros, xurros, ensaïmades o magdalenes és un delicte castigat amb diversos anys de presó.

Després de sucar repetidament les pastes en la xocolata, es pot donar el cas que aquesta s'acabi s'acabi abans que les pastes. Les fotografies següents il·lustren el procés d'aprofitament màxim del producte a les mans d'una individua que hauria demanat tot un barril de xocolata si hagués estat a la carta. És comprensible, tenint en compte la patacada que acabava de viure a la pista de gel de plaça Catalunya.


La xocolata d'aquesta lliçó és de la granja La Palleresa (carrer Petritxol, 11), però podria haver estat perfectament de la Dulcinea (carrer Petritxol, 2) o de la Granja Viader (carrer Xuclà, 6).



No pretenc despertar polèmiques però... MENTIDA! jaja Precisament el que vull és que em digueu on heu tastat LA MILLOR XOCOLATA DE BARCELONA :) M'agradaria recollir les respostes per tastar-les totes fer un post especial! jeje Jo la veritat és que estic bastant confosa perquè totes em semblen delicioses...

Així doncs, a què espereu? Tots a buidar tasses de xocolata amb l'excusa de fer-ne una crítica! :D


Ah, alerta! Ja em descuidava de posar el que ens va costar: la xocolata, 2,70€; el suís, 2,95€; mitja ració de xurros, 1,05€; una magdalena bastant gegant, 1,60€; i una ampolleta d'aigua que sempre va bé per la set que fa venir la xocolata, 1,55€ :)





But she's delighted when she sees him, pulling in and giving her the eye, because she must be fucking freezing, scantily clad beneath the clear night sky. She don't stop in the winter no...  - Arctic Monkeys

18 comentaris:

  1. Com llepas la xocolata ANNA deu sé bona de debó,no puc participar perque soc de un poblet de Girona, pero si et diré que acabo de ferna una per acompanyar el que quedaba del tortell que deunidó...
    Petonets guapa!!!

    ResponElimina
  2. quants cops hauré fet cua en aquesta porta???? és genial! petonets

    ResponElimina
  3. Anna! M'ha encantat l'entrada de la mateixa manera que em va encantar la xocalata: et treu uns quants somriures. :)

    ResponElimina
  4. Pues yo no soy de Barcelona pero mi marido sí y como vivo en Barcelona, pues por supuesto que he probado este chocolate y por supuesto ¡me encanta!
    pero no te puedo dar mi opinión de otros sitios ya que no suelo tomar mucho... ahora que lo pienso, no sé por qué, me han entrado unas ganas tremendas de una taza!!

    ResponElimina
  5. Diuen que una imatge val més que mil paraules :)
    No sóc gens entesa en xocolates, però conec la fama del carrer Petritxol, la meva àvia va néixer allà!

    ResponElimina
  6. Jo al carrer Petritxol he anat mil cops amb la meva mare perque a ella li encanta la xocolata desfeta i sobretot com la fan aquí!! Per mí es una de les millors xocolateries, en cnvi els xurros i les porres que més m'agraden -a part dels de la meva segona terra- els fan a Collblanc.
    Un petonarro!!

    P.D. Has vist les entrades amb els bombons que vaig fer per Reis??? :)

    ResponElimina
  7. Ara que miro la foto... aquí hi he anat nomès un cop, nosaltres per prendre xocolata baixem una mica més i entrem a mà esquerra en un que les portes son molt antigues. :)

    ResponElimina
  8. La xocolata de Petritxol és molt bona però només en fan un tipus de xoco i amb un tant per cent d´aquesta..Viader o Valor també tenen una bona xocolata.No ho pots comparar amb una botiga on tinguin molts tipus de xoco com Cacao Sampaka...allà es pot triar i remenar.

    ResponElimina
  9. Mamilu: oooh xocolata amb tortell, ja ho has dit tot!! :D jaja m'encanta! no et preocupis per no participar, amb el teu comentari em val jaja

    Judith: tu ho has dit, és massa genial - val la pena una mica d'espera, eh?? ;) jeje un petonet guapa! :D

    Clara: jeje m'alegro que t'hagi agradat! :D m'he guardat la foto de "ooh que peni" per la intimitat jeje que sàpigues que va ser una tarda (i nit) geniaaal! :D :D

    Antonia: a que está buenísimo? :D Será el frío que hace hoy, que una taza de chocolate caliente es como una bendición... jaja Un beso! :)

    Gemma: però si ets tota una experta en postres!! em sembla que saps més de xocolata del que dius jaja Quina casualitat que la teva àvia nasqués aquí, i quina sort que tenia de tenir diverses xocolateries just abaix de casa! jaja Un petó guapa :)

    Neus: jaja és que la fan tan i tan bona...!! Quan dius Collblanc et refereixes al poble?? Encara no hi he entrat, però hi vaig ara volant! :D Tu on vas és a la Dulcinea... una altra xocolata deliciosa jeje

    Cristina: encara no he anat a tastar-la a Cacao Sampaka, però pel que em dius ja estic tardant, no?? jaja M'han vingut moltíssimes ganes d'una xocolata, amb tants comentaris!! :D

    ResponElimina
  10. Sòc una fan de la Palleresa! A l'estiu fan un granissat de llet merengada amb canyella boníssim!! (felicitats pel teu blog Ana, està per llepar-se els dits :-)

    ResponElimina
  11. ohh! que encara no he esmorzat jo...Ja se'm fa la boca aigua!!! jo no puc opinar quina és la millor xocolata perquè no sóc de Barcelona, però ja em refio del teu paladar! ;)

    petonets

    ResponElimina
  12. M'apunto a fer cua... i mira que no m'agrada gens fer-ne! Però quan saps el que t'espera a l'entrar... nyaaaam! Per mi un suïs!!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  13. fascinant la petritxolada!
    t'ha quedat un post molt xulo!
    a veure si ens dónes una mà que en el blog bogarde els madridistes estan fent gatzara forta. Ens veiem al nostre blog, t'esperem, gràcies.

    ResponElimina
  14. Ui, es que nosaltres sempre anem aquí, no et puc dir una altra!
    Petons.

    ResponElimina
  15. Per casualitats he arribat fins aquí! Tinc un amic fanàtic de blogs tipo el teu, un enamorat del menjar vaja... t'aniré llegint! mua

    ResponElimina
  16. A mi no m'agrada la xocolata desfeta, però veure la teva cara de felicitat llepant em fa dubtar.

    ResponElimina
  17. Andrea: jaja creem un club de fans?? :D ohh, s'haurà de provar aquest granissat!! jeje Moltíssimes gràcies, el teu blog també és genial! :D

    Lídia: a mi aquesta xocolata m'entra a totes hores, amb gana i sense... jaja Bé, doncs si vens a Barcelona, ja saps cap on tirar directa!! jaja Un petonet guapa :)

    Sandra: sí, val moltíssim la pena fer la cua!! Un suís dius? MAAARCHANDO!!

    Penya Bogarde: moltes gràcies, sento no haver-me passat abans però ara sí ara sí que vinc! jaja un petonet :)

    Moni: aiii, és que quan el lloc està bé... perquè canviar?? jaja un petó guapa!! :D

    Clara: Benvinguda guapa!! :D Ja em diràs si aquest amic teu té blog o què... Un petoneeet :D

    Marc: QUÈ DIUS, QUE NO T'AGRADA QUÈEE??!! jaja no m'ho crec!! si tu mateix ho has dit, és felicitat en estat líquid!! jaja Un petó Marc :)

    ResponElimina
  18. Ah! El carrer Petritxol! Per Nadal vaig estar fent la cua a la porta d'una de les tres granges que encara sobreviuen. Tot sigui dit vaig trobar que era una mica industrial tot plegat, pero tambe es cert que la quantitat de gent que hi passa no es presta a menys.

    No soc cap expert en xocolates desfetes, jo soc mes habitual de les tauletes de xocolata. De la negre, quan mes negre millor.

    En tot as m'ha fet molta gracia rebeure les cues del carrer Petritxol.

    Felicitats pel blog. Esta molt be. Ja en soc un fan!

    ResponElimina