18 d’abril del 2011

Fideus asiàtics amb gambes i mango

Arriba un dia a la vida de qualsevol noia en què ha quedat per dinar a casa d'alguna amiga i decideixen superar conjuntament la fase de pasta amb salsa de tomata per fer alguna cosa més elaborada (això no vol dir que no hi recaiguin a la propera ocasió). Si les amigues estan especialment motivades, s'atreviran a treure la pols del típic llibre de cuina exòtica que algú va regalar a la seva mare en un desafortunat aniversari i planejaran cuinar alguna cosa que sona com "Cazuela asiática de fideos con gambas y mango".


L'intent pot resultar un desastre, superar mitjanament els límits d'allò comestible... o ser un autèntic èxit!! :D
Si aquesta recepta té alguna complicació, és haver de comprar un parell d'ingredients "estranys" i trobar un dia en què totes les amigues estiguin disponibles :) La primera dificultat és molt relativa. Tothom ha estat temptat d'obviar un ingredient perquè no tenia ni idea del que era i pensava que li costaria molt trobar-lo, però la veritat és que Barcelona compta amb diverses botigues on venen aquestes substàncies de nom "desconcertant".
És el cas del Woki Market (C/Astúries 22, a Gràcia, al costat de L3 Fontana), on un supermercat de productes ecològics i exòtics conviu amb un takeaway de woks força bo i barat. Un altre exemple, molt més especialitzat en alimentació d'extrem orient, és el Dong Fang (C/Balmes 6, entre Plaça Catalunya i Plaça Universitat).

A veure, què necessitarem?


- 200 g de fideus xinesos d'ou. Aquests que vam comprar em sembla que no eren d'ou, però ens el van recomanar al Woki i són boníssims!
- 250 g de gambes ultracongelades. De veritat, la recepta especifica que siguin congelades... També es pot substituir per pollastre allargant 5 minuts la cocció.
- Un parell de cebes
- 1 mango madur. Segurament va ser casualitat, però aquest del Woki Market va ser el millor mango que hem provat a les nostres vides... (repeteixo, encara que ho sembli no em paguen per fer publicitat)
- 1 cullerada d'oli d'oliva verge extra. La recepta original utilitza oli de girasol, però sabent els beneficis del d'oliva i tenint en compte que no es nota la diferència...
- 150 ml de caldo de verdures
- 50 ml de salsa de soja. Vam comprar  la de la marca Kim Ve Wong perquè sonava més asiàtic, però m'he estat fixant que en molts restaurants orientals tenen la de la marca Kikkoman... que justament no vam agafar perquè sonava cutre. En fi!
- El suc d'una llimona
- 1 culleradeta de sambal oelek. Que no cunda el pánico: és una pasta indonèsia de pebrots picants... molt picant, només olorar-la ja ploren els ulls!
- 2 cullerades de chutney de mango
- Sal i pebre



Fideus asiàtics amb gambes i mango (4 racions)

1. Coure els fideus seguint les instruccions del paquet fins a que estiguin al dente, escórre'ls, esbandir-los amb aigua freda i reservar. Col·locar les gambes en un colador, passar-les sota un raig d'aigua calenta i reservar.
2. Pelar i picar la ceba (aquí nosaltres ja ploràvem d'emoció).
3. Pelar el mango i tallar-lo a "dauets" (tan bé com una pugui...)
4. Posar l'oli al wok calent. Fregir les gambes uns 3 minuts, fins que agafin color, i incorporar el caldo, la ceba i els fideus. Deixar coure 5 minutets tot remenant.
5. Afegir la salsa de soja, el suc de la llimona, el sambal oelek (atenció, que pica molt), el chutney de mango, sal i pebre. Deixar reposar 10 minuts.
6. Repartir la preparació en els plats i afegir els daus de mango.



El resultat és deliciós: aquests fideus són especialment melosos i tenen un gust molt especial (ens els volíem menjar sols, un cop bullits, de la bona olor que feien!), i la combinació amb la resta d'ingredients és espectacular. Per això val la pena no obviar-ne ni un: tots contribueixen a donar-li el seu sabor final! Fins i tot el sambal oelek, tan i tan picant, es trobaria a faltar. És un plat molt agraït, no ens podíem creure que l'haguéssim fet nosaltres...! :)


_______

ENGLISH VERSION :)

Asian noodles with prawns and mango (4 servings)

1. Cook 200 g of chinese noodles according to package directions, strain, rinse with cold water and set aside. Place 250 g of prawns in a colander, wash them with a jet of hot water and reserve.
2. Peel and chop 2 onions
3. Peel a ripe mango and cut it into cubes
4. Put a tablespoon of olive oil in a hot wok. Fry the prawns about 3 minutes, then add 150 ml of vegetable broth, the onions and the noodles. Cook, stirring, for 5 minutes.
5. Add 50 ml of soy sauce, the juice of a lemon, a teaspoon of sambal oelek, two tablespoons of mango chutney, salt and pepper. Let it rest for 10 minutes.
6. Distribute the noodles in plates and add the diced mango.

_______


La vida era bonica i no sabia com esbravar aquesta alegria que li devia venir del sol, de l'aire, d'aquelles parets lletges, però tan seves (Aloma)

6 comentaris:

  1. No saps la gana que m'has fet venir en un moment! Hauré de marcar a la pestanya del teu blog: "llegir després de dinar" hahaha
    A veure si un dia d'aquests m'animo a repetir-ho, que recordo que a ma mare li van regalar una paella per fer wok i encara deu estar agafant pols...

    I per cert, i això de posar-ho en anglès? Ja tens lectors anglesos i tot? Mon dieu! :D

    ResponElimina
  2. jaja bueno es qe a les estadistiqes hi ha una cosa molt guai qe pots veure de qin país vénen els qe et llegeixen, i tenia algunes visites d'Estats Units i d'Anglaterra!
    D'això em va venir la idea de qe potser podria penjar alguna recepta a tastespotting.com, qe es una web suuuper guai a la qe estic visiadissima (crec qe testic induint al pecat dient-te-la, despres m'odiaras) xqe van penjant fotos de menjar, amb links als blogs on s'han publicat les receptes..
    jaja igualment no crec qe m'acceptin la solicitud xqe la foto ha d'estar molt i molt ben feta!! :(

    ResponElimina
  3. bé, de fet ara mateix està en obres!! (va tenir com un crash) quan es recuperi t'aviso ;)

    ResponElimina
  4. més et val! m'ha picat la curiositat ^^

    ResponElimina
  5. Anna m'encanta el teu blog de veritat! (semblo una pelotera, però tho dic de tot cor!)
    Segueix així!!Un petonet

    PS: per cert, una pregunta tu que ets tan professional dels pastissos de formatge, quin lloc em recomanes que no s'hagi d'anar a Nova York on sigui bo?

    Maria Canals

    ResponElimina
  6. Maria quina il·lusió!! :D M'alegro moltíssim que t'agradi :)

    Doncs mira, justament l'altre dia el Marc Pérez em recomanava un lloc que es veu que fan un pastís de formatge molt bo, el Meatpacking (Travessera de Gràcia 50-52) però s'haurà de provar perquè les crítiques no el deixen molt bé... Si hi vas ja em diràs què tal! :D

    ResponElimina