16 d’abril del 2011

Restaurant Abissínia

Tots els barris tenen un aire únic, però el districte de Gràcia és com un univers apart. Sense oblidar mai el seu amor genuí per Catalunya, ha acollit totes les cultures que hi han anat arribant, i en poc temps els seus carrers s'han tenyit d'aromes i colors que ens remeten a llocs remots, d'una lluminositat singular. Sobretot, a través de restaurants.


Els restaurants exòtics poden ser més o menys fidels a la seva cultura original, però creuar la porta de l'Abissínia és viatjar directament a Etiòpia. Només entrar ja trobarem un mobiliari que no ens és familiar: tauletes de vímet, baixes, amb una mena de tapa cònica, i uns seients de fusta encara més baixos (no descarto que algú amb sobrepes passi una vetllada incòmoda).

Però el que ens transporta definitivament a aquelles terres càlides és el menjar. Recomano optar pel combinat perquè el més probable és que anem perdudíssims i així podrem tastar una miqueta de tot. Costa 12,5€ i el podem demanar vegetarià (una autèntica llàstima, la carn està deliciosa!). També recomano que hi aneu amb força gent, perquè com més comensals, més varietat d'ingredients!
Ens portaran una sola safata, siguem els que siguem. Si som dues persones tindrem això (havíem començat a menjar jeje):


...i si en som cinc, això!


El tiberi arriba en petites muntanyetes sobre una safata metàl·lica, i és llavors quan ens preguntem: "i els coberts?". No ens caldran: a Etiòpia és menja amb les mans (visca!!!), i el que havíem confós amb unes estovalles blanques és l'injera, el pa tradicional. Amb la mà dreta, agafem un bocí d'injera, una mica de verdures o carn, i cap a la boca! És un pa molt gustós i lleuger, i al llarg de l'àpat es va impregnant dels suquets de la resta de menjar, així que al final té un gust excepcional.

Verduretes, carn guisada, llenties, costelletes, algun ou i una amanida. La cuina etíop utilitza moltíssimes espècies, però això no us hauria d'espantar perquè el resultat final és totalment deliciós (és impossible ser objectiva...).

Com que les racions són abundants, acabarem tipíssims... però seria un error garrafal obviar les postres.


El iogurt és casolà, boníssim amb maduixetes o amb xips de xocolata, i els pastissos també són artesans. Dels que vam provar, el brownie va ser el més decepcionant, sense ser gens dolent, i el de formatge era bo (és que comparat amb el de Nova York...). El clímax arriba amb el de pastanaga: el que podria ser una massa ben seca resulta sublim en combinar-se amb la crema de sobre...! També ens podem decantar per postres més lleugers com la macedònia.

Segurament, en sortir de l'Abissínia estarem tan tips que no pensarem en tornar-hi fins d'aquí una temporada. És ideal per a sorprendre amics bohemis, per a gaudir d'un sopar diferent i, fins i tot, per a àpats familiars (només si la vostra família no és gaire convencional). El tracte és tan agradable i el servei tan atent i ràpid que, malgrat estar en un ambient considerablement diferent, acabarem trobant-nos-hi molt i molt còmodes. Això sí, seria una estupidesa anar-hi en una primera cita o amb algú amb qui no hi ha confiança - es necessita pràctica per a menjar amb els dits i no semblar un porc! 



.
.
Restaurant Abissínia
C/ Torrent de les Flors, 55 (Gràcia, L4 Joanic)
Barcelona
Tel. 93 213 07 85
Quina emoció! Demà és diumenge de rams, i a casa meva només haurem de dir "el ram ha vingut i el tortell ha caigut" per a atipar-nos de tortell de massapà. A totes hores - per esmorzar amb xocolata, de postres al dinar després de la fruita, un bon tall per berenar i el punt dolç abans d'anar a dormir... ADORO el tortell.

3 comentaris:

  1. Hi passo sovint per davant i sempre he tingut curiositat. Aviam si m'hi acosto un dia d'aquests.
    Per cert, també estic esperant el tortell de rams, encara que jo sigui poc de dolç.

    ResponElimina
  2. A veure si t'animes! :) No et decepcionarà ;) M'alegra sentir qe hi ha gent qe encara celebra aqet dia, i qe espera amb delit el tortell... Jo avui n'he tingut de dos pastisseries diferents, i un d'aquests era EL MILLOR QUE HE PROVAT A LA VIDA! :D

    ResponElimina
  3. Recomanat per tu i la Maria, hi vaig anar i va ser fantàstic! Molt bon article, Anna!

    ResponElimina