8 d’abril del 2011

Restaurant Heura



Darrere aquesta planta enfiladissa s'amaga una de les grans meravelles de Sant Cugat, i un dels meus restaurants preferits :)
Perquè, encara que hi ha bastants restaurants refinats que adapten els seus menús de migdia al pressupost de bars de "ensalada de la casa" i "lomo con patatas", és molt més difícil trobar-ne un on la baixada de preus no suposi una baixa de servei i de qualitat. I a l'Heura, la relació qualitat-preu resulta desproporcionada... en favor del client!

El menú de migdia és setmanal i consta de dos plats -a escollir entre quatre primers i quatre segons-, pa, beguda, cafè i postres. I què ens demanen a canvi? Doncs 12€ sense IVA (12,96, vaja). Sembla que em paguin per dir això, però us asseguro que el menjar és absolutament deliciós, presentat amb encert i al punt; el servei exquisit, ràpid i atent; l'ambient agradable i la decoració fina i moderna (per posar alguna pega, les cadires potser són un pèl incòmodes!). Fins avui, quan hi he anat a dinar i la propietària m'ha assegurat que els surten els comptes, he viscut pensant que aquest menú l'havia ideat algú en un rampell de generositat i bogeria i que duraria ben poc.

I ara intentaré demostrar-vos tot el que he dit...


L'espera, ja curta, es fa momentània gràcies a un parell d'entrants cortesia de la casa -jo hi he provat els xips de plàtan mascle, el sorbet de crema de remolatxa i la cruixent torradeta amb fuet.


De primer, avui hem menjat una amanida de formatge blau, poma i api (generosa en formatge); i uns tortellini de ricotta i espinacs que ens ha recomanat la propietària. Estic contenta d'haver-li fet cas: la pasta era tendra i gustosa (i mira que massa vegades em trobo una ricotta neutra i avorrida), i la salsa de formatge que els acompanyava era impressionant, prou intensa però suau, a l'altura del pa amb què l'hem escurat! A més a més, trobo original que també hi hagi espinacs fora del tortellini!


Entre les opcions del segons, n'hi ha dos en què has d'aportar un suplement de 2, 3 o 5€. Nosaltres hem optat per les dues que no necessitaven suplement: les costelles de porc amb mel i mostassa, acompanyades d'arròs basmati (tant el porc com l'arròs, molt i molt saborosos) i les aletes de rajada amb alls tendres i ceba confitada. Mai havia provat la rajada, i l'he trobat deliciosa. No s'aprecia a la foto, però hi havia MOLTA ceba confitada - un vici total!


Tal com ha de ser, les postres han estat la culminació d'aquest gran àpat: el gelat de maduixa -suau i ben servit, desfet al punt just- i l'escuma de taronja -subtil, lleugera, perfecta per a abandonar el restaurant amb molt bon regust de boca.


Per a mi, l'Heura és el lloc ideal per portar-hi a algú a qui es vol impressionar, i a la vegada resulta perfecte per aquells dies en què, sense motiu aparent, ens ve de gust celebrar alguna cosa, però no ens hi volem deixar el sou. A les nits i als caps de setmana trobem "La Bona Alternativa", un menú per 21€, i si optem per demanar carta és difícil que l'àpat baixi dels 40€. Amb tot, a mi em sembla que el menú migdia és una bona excusa per fer-nos un homenatge en un dia de cada dia, perquè sí, per celebrar que som vius :) 


Heura
C/ Sant Bartomeu, 9 (a 30 segons del Monestir)
08172 Sant Cugat del Vallès
T. 93 587 80 59


Tant el Biel com jo considerem que la segona Gastronomy Conference ha estat tot un èxit!

4 comentaris:

  1. Julie soy mamá, aún no entiendo porqué estas haciendo esto...

    ResponElimina
  2. jajaja no hi havia pensat; ara m'assemblo una miqeta més a la Julie...!! :D :D

    ResponElimina
  3. oh, Julie y Julia, no? jaja
    a veure si segueixes els seus passos! (si pot ser sense l'estrés, millor ^^)

    ResponElimina
  4. Té bona pinta, i tant!
    L'escrita és un peix que a mi m'agrada molt, passa que costa una mica de trobar.

    ResponElimina