10 d’abril del 2011

Spaghetti alle Vongole


Cuinar amb mi pot arribar a ser esgotador, perquè sóc una cuinera inexperta, perfeccionista i catastrofista (pregunteu-ho a ma mare, quants cops m'he posat a plorar per una mica de socarrim: "Ja està! Ho haurem de tirar tot! No ha servit per res!"). Malgrat tot, a vegades surten receptes de les que quedo bastant o molt orgullosa, i és el cas d'aquests spaghetti.
La recepta la vaig treure d'un blog d'una italiana-argentina molt simpàtica (no me'n recordo del nom!) i és súper fàcil i ràpida de fer; l'únic secret són les cloïsses, que han de ser fresques i les hem de deixar en un bol amb aigua salada una bona estona (d'1 a 2 hores, si es pot!) per a que treguin la sorra que porten dins. Apart d'això, és molt senzilla perquè vaig obviar el vi blanc - la meva mare no em deixa destapar una ampolla per un rajolinet de res... -. En fi, la recepta! :D


Spaghetti alle vongole in bianco
(no especifico les quantitats, però calculeu uns 80 g d'spaghetti i 150 g de cloïsses per persona)

El primer és posar les cloïsses en aigua amb sal, el màxim temps possible (2 hores és perfecte).
Després posem abundant aigua a bullir en una olla, i mentrestant piquem julivert fresc (ejem, piqueu-lo més que jo jajajja) i all, ben finet, ben finet.
Treiem les cloïsses de l'aigua salada i les esbandim.
En una cassola, aboquem un raig d'oli d'oliva verge extra i sofregim un minutet l'all, molt poquet, fins que faci bona oloreta, i incorporem les cloïsses i el julivert. Ara hauríem d'abocar el rajolí de vi blanc (1/2 copa per cada 4 persones), jo vaig afegir-hi una miqueta d'aigu. Ara ve l'espectacle: les cloïsses comencen a obrir-se! :D
L'aigua de l'olla ja deu bullir: la salem i hi tirem els spaghettis. Els deixem coure 2 minuts menys del que diu el paquet per a que quedin un xic crus, els escorrem i els afegim a la cassola amb les cloïsses.
Ho barregem tot bé, esperem un parell de minuts... i llest!!! :D Servir immediatament, amb el suquet que ha quedat a la cassola.




Queda malament que ho digui jo, però rememorar aquests spaghetti m'està fent venir ganes de tornar-los a fer...! ;)



"Tot el que veus és gràcies als spaghetti" - Sophia Loren




______

ENGLISH VERSION :)

Spaghetti alle vongole in bianco (4 servings)

1. Put about 600 g of clams into salted water (in order they expulse the sand they might have inside) as long as possible. 2 hours would be perfect.
2. Fill a pot with plenty of water and bring it to boil. Meantime, chop fresh parsley and two cloves of garlic.
3. Rinse the clams and set them aside.
4. In a pan, pour a splash of extra virgin olive oil and fry the garlic a little bit, just one minute, until it smells flagrant. Then incorporate the clams and the chopped parsley. Add 1/2 cup of white wine or a little bit of water (it's party time: clams begin to open up! :D)
5. The water in the pot must be boiling by now: salt it and throw 320 g of spaghetti. Cook them 2 minutes less than the package directions so they keep a little raw, put them in a colander and drain; then add them to the pan with the clams.
6. Mix everything well, wait for a couple of minutes... and that's it! :) Serve immediately with the stew remaining in the pot, and enjoy the flavor of the seas!!!

______

4 comentaris:

  1. ja t'ho he dit, però mare meva, quina gana em fas venir!
    i ets tota una professional, eh! m'encanten les fotos :D

    ResponElimina
  2. Molt interessant...
    No la sabia gens aquesta faceta teva!

    ResponElimina
  3. tenen una pinta espectacular O_o.
    no, si al final encara faràs que m'interessi per la cuina, cosa que seria ben i ben estrany xD (una altra cosa és que me'n sortís xDDD)
    un petonàs coseta dolça, ens veiem a classe!

    ResponElimina
  4. des que hem tornat d'itàlia, el meu fill només em demana spaguette alle vongole in bianco, li van encantar, i jo sempre els feia amb tomàquet.

    ResponElimina