12 de juny del 2011

Bretzel mit Käse gefüllt


El revestiment torrat i endurit mai hauria augurat un interior tan esponjós. I és que l'encant del Bretzel rau en els contrastos: cruix però també es contrau amb elasticitat; és salat i estimulant però exquisidament dolç, gràcies a la mantega repartida entre les dues gruixudes llesques, les mateixes que sostenen el més tendre dels formatges suïssos. Suau però intens, el primer mos resulta torbador i el plaer és instantani - després, és devorat.


Vam comprar aquesta delícia a Reinhard, una Bäckerei de Berna. Aquesta petita ciutat suïssa va ser la primera parada d'un Interrail espectacular, i ens vam passar la resta del viatge deixant anar, de tant en tant i entre sospirs: "Que bo que estava el Bretzel!!!".


Si el Bretzel ens va enamorar perdudament, encara més ho va fer Berna. Aquest blog està orientat a la gastronomia, però no em puc estar de mencionar la ciutat més encantadora on he estat mai. Les casetes de conte, les terrassetes a la fresca, el riu on, imitant els suïssos i cagades de por, vam banyar-nos (bé, més aviat vam fer el possible per deixar-nos portar per la corrent sense morir ofegades).


Una ciutat on et pots permetre agafar dolços que t'ofereixin desconeguts - xocolatines en forma de cor, en el nostre cas -, perquè els seus habitants són la simpatia personificada. Per acabar-ho de rematar, parlen un alemany molt fàcil d'entendre :)
I no em puc deixar els famosos ossos, les mascotes de la ciutat, molt i molt estimats per tothom! 


Evidentment, la gastronomia també estava a l'altura... Algun dia us parlaré del Röschti! :)
Ens vam comprar el Bretzel el dia que marxàvem cap a Viena, i era tan gran que gairebé no ens el vam poder acabar. Assegudes al terra de l'estació, ens sentíem molt i molt tipes...


Però indiscutiblement felices! :D

 



¡Hay que ser guarro en la comida y en el sexo, o no tiene gracia! - Comte de Sert

8 comentaris:

  1. Has vist com els forners donen la forma al bretzel? És genial, els queda perfecte en 2 segons. Farcit de formatge ha de ser boníssim!

    ResponElimina
  2. Doncs no, no ho he vist, quina llàstima!!! Sí que deu ser maco de veure! :)
    Imagina't, amb els formatges que tenen els suïssos...!! Una autèntica delícia jeje

    Molts petonets Gemma!

    ResponElimina
  3. pff... ja té bona pinta, ja.
    Per cert, segueixo pensant que Zürich és més maca.

    ResponElimina
  4. Parlant de brezels, una de les poques frases que recordo en Bairisch/Tirolerisch és "Grüß Gott! Hab'n Sie a Frisch' Laugnbrezn?"

    ResponElimina
  5. Marc! Ja saps que no he estat mai a Zurich però que m'encantaria anar-hi... I, perdona la meva ignorància, però exactament què vol dir aquesta frase? xd jajaj

    ResponElimina
  6. Que tenen brezels "amb llevat" (perquè també n'hi ha de secs) d'avui?

    ResponElimina
  7. Jo a Frankfurt en vaig de menjar de formatge amb pernil dolç, de beicon, de tomaquet i formatge fort i... ah! en vam comprar també de salmó fumat amb crema de formatge i orenga. Boníssimes!

    ResponElimina
  8. Mare meva, no sabia que en feien de tants tipus!! jajaja el de salmó fumat devia estar per morir-se... quina gana que m'estàs fent venir!! jaja

    ResponElimina