24 de juliol del 2011

Pastís de figa d'Es cap

La primera cullerada, una decepció total. Molta floreta de nata, molta presentació prometedora, però la textura és pastosa i el gust, molt estrany.. Quan em pregunten què tal, sentencio que està "força bé".


Dissimulo per orgull, perquè no vull reconèixer als comensals allà reunits que m'he equivocat a l'hora de triar les postres, però també per un altre motiu: perquè simplement NO pot ser que no m'agradi. No en aquest lloc tan perfecte - Formentera, la claror dibuixa franges sobre les estovalles de paper i una brisa lleugera ens remou els cabells encrespats per la sal... -, no en un moment tan dolç com l'inici d'una tarda d'estiu mandrosa.
Per això continuo menjant...

...i el miracle es produeix. A la quarta cullerada, quan ja ho donava tot per perdut, el meu paladar trenca amb els prejudicis i s'exposa a un gust nou, únic, magnífic!
És la fi de la cullera: sostinc amb delicadesa la peça entre els dits i gaudeixo de la fragilitat del pa de pessic, extremadament esponjós, que contrasta amb la solidesa de les ametlles filades, i d'un dels dolços amb més personalitat que he tastat mai. 



Podeu menjar aquesta obra d'art casolana després d'una visita al far de Barbaria (el de l'anunci d'Estrella Damm de l'any passat, jeje). A l'encreuament entre Cala Saona i el camí al far trobareu Es Cap, un restaurant molt agradable i amb una molt bona relació qualitat-preu.
I no em puc deixar d'esmentar els seus aros de calamars a l'andalusa (sense ou, fets només amb farina), i la seva fideuà, i el seu gaspatxo...





Buf, és clar que seria un crim parlar-vos de Formentera i no mencionar Es Cupinà... Us prohibeixo tornar de l'illa sense haver-hi anat! No desconfieu del nom, és un negoci familiar on us tractaran com reis i menjareu un peix fresquíssim a molt bon preu. Reseu per no trobar-hi gall de Sant Pere fresc: a partir de llavors tots els peixos "del dia" que proveu us semblaran bullits.



(Sospir) Formentera és massa maca...! :)





Restaurant Es Cap
Carretera Cap de Barbaria, 1782
07860 Sant Francesc de Formentera
Telf. 971 322 104

Restaurant Es Cupinà
Platja Es Cupinà, s/n (Platja Migjorn)
Formentera
Telf. 971 327 221




Hi estem de passada, en aquesta vida, i jo fabrico felicitat en forma de pastissos. Si no vols ser feliç, no en mengis! Però si decideixes menjar-ne, atipa-te'n tant com vulguis i gaudeix de valent! - Philippe López

8 comentaris:

  1. En prenc nota per la propera vegada que vagi a Fromentera, és molt d´agraïr la teva franquesa :)) un petonet

    ResponElimina
  2. Hola,
    Quines ganes m'han agafat d'anar-hi... Està molt bé la teva explicació i gràcies per a la informació. en prenc nota. Petons

    ResponElimina
  3. jajajaja, sort que al final et va agradar el pastís!!! ;). Quan torni a Formentera aniré al lloc que ens recomanes, apuntat!! petonets bonica

    ResponElimina
  4. ohhh!! sóc una enamorada de Formentera....!! ja fa tres anys que hi anem uns dies per desconectar! he estat el restaurant Es Cap, però l'any que ve quan hi tornem haurem de provar Es Cupinà!

    muakis

    ResponElimina
  5. Sovint passa que per apreciar un plat n'hem de fer més d'una cullerada, i de dues o de tres. La veritat és que té una pinta fantàstica!

    Jo fa anys que estiuejo a Menorca, però m'estan agafant ganes de venir a Formentera només per seguir les teves recomanacions!

    Petons!
    Anna

    ResponElimina
  6. Mª José: Doncs sí, no pots tornar a Formentera i no menjar-hi! jeje

    Eri: Moltes gràcies, a mi també m'han vingut ganes de tornar-hi tot escrivint-ho! jaja

    Judith: ja veuràs que no te'n penediràs, està molt i molt bé!

    Lídia: com pots veure, jo també sóc una enamorada de Formentera :) Ja veuràs quina delícia, a Es Cupinà! El porten tres germans i són súper simpàtics!

    Anna: Bé, Menorca també té les seves perles gastronòmiques, com per exemple S'engolidor... Ai, la gastronomia de Ses Illes...!! jaja

    ResponElimina
  7. Tenien la carta ben escrita???????????????
    Tenim pendent d'anar a Formetera, apuntat queda.
    Petons.

    ResponElimina
  8. jajaj síii, crec recordar que aquests no feien faltes d'ortografia! jaja Sens dubte, us recomano moltíssim Formentera, és un paradís :) Petonets!!

    ResponElimina