26 d’agost del 2011

Trattoria Gigi

A vegades el millor és perdre's en una ciutat desconeguda, arribar a una plaça deserta amb un mercat abandonat i mirar darrere uns arbustos...


És veritat que a Itàlia és relativament fàcil menjar bé - qualsevol trattoria et servirà uns spaguetti millors que els d'aquí -, però trobar un lloc amb encant ja es fa més complicat, i em sembla que nosaltres vam topar amb la trattoria més bonica de tot Lucca :)


I si l'únic que tinguessin per oferir-nos fossin quatre talls de focaccia i un bol d'olivetes... però no era el cas!

Verduretes a la brasa amb rúcula i l'estrella del plat: una espècie de formatge fumat, molt suau... diferent i deliciós! L'oli d'oliva verge extra era de la regió i tenia un gust molt característic
Pollastre a la nostrale; un autèntic regal al paladar. Tendre i molt saborós, visca la senzillesa!
I què me'n dieu, d'aquesta vaixella? Tot és massa maco! jaja L'elecció encertadíssima de la meva germana: tagliatelle amb bacon cruixent - realment cruixent! L'ostensible presència del formatge a la crema feia aquest plat rodó, de 10 si no fos per la presentació
Bacallà a la livornesa - doncs aquí també el fem així! jaja amb tomata, ceba i patatones tallades a làmines fines, cosa que aportava una textura diferent. Boníssim, amb el pa calentó... La ració podria haver estat una mica més gran, potser! jaja
Mmm voleu saber què s'amaga sota aquesta muntanya vermella? Doncs dos bon talls de pollastre arrebossat! La combinació amb la salsa de tomata - insuperable, densa, d'aquella que et menjaries a cullerades - era genial

Tenint el compte les poques taules que atenien, el servei podria haver estat més ràpid; és clar que tot allò que és bo es fa esperar! Gigi cuida fins a l'últim detall per a oferir-nos un àpat memorable, en un ambient amigable i familiar i amb un menjar a l'altura de grans restaurants. Tot era boníssim! jaja No recordo quan ens va costar el sopar exactament, però sí que no estava gens malament de preu. Seria un pecat visitar Lucca després de llegir això i anar a sopar a un altre lloc :) 

Trattoria Gigi
Piazza del Carmine, 7
Lucca
Telf. 0583 467266


Demasiado tímido para ser pedante, demasiado común para inspirar misterio - Las teorías salvajes



PD. Accepten mascotes!!


2 comentaris:

  1. Poca cosa tinc a dir sobre Itàlia, si no és (cosa extranya en mi) citar certs còmics argentins. "¿Qué podemos decir que no se haya dicho... o que sí se haya dicho?". Bueno, sí: que si mai tornes a Lucca, no deixis de passar per la trattoria Valerozzi ni de demanar el seu cabrit al forn.
    La veritat, els italians seran moltes coses, però en saben fer un art de tot, i la Toscana és Itàlia al quadrat. Tan art hi ha a la catedral gòtica de Siena com en la pasta amb sàlvia que fan a un local al costat.

    ResponElimina
  2. Punyeta Marc, ja m'ho podries haver avisat abans!! m'encanta l'expressió "la Toscana és Itàlia al quadrat" :) :)
    jaja pasta amb sàlvia mmmm!! hi vull tornaaaar!

    ResponElimina