30 de setembre del 2011

Hummus


Després de tastar aquest hummus em vaig preguntar seriosament si el meu destí no seria muntar un Kebab. Però qualsevol restaurant que només tingui un plat a la carta, per molt guapa que sigui la cuinera, té els dies comptats...jaja

Dic això perquè aquesta meravellosa recepta, que vaig treure del blog Migas Con Locura, és millor que la de molts restaurants àrabs on he estat!! La proporció d'ingredients és perfecta, i el resultat, un vici total.


El pots menjar sucant-hi crudités de pastanaga o untat sobre pa de pita (tranquils, jo tampoc en tenia i puc assegurar que sobre pa torrat normal està boníssim).

El comí és, sens dubte, la clau. Reconec que la meva única referència sobre aquesta espècie era la frase feta "me importa un comino", però ara m'encanta i només em pregunto on més el puc posar! :D
(Per cert, em preocupa trobar-me amb uns polvos vermells especials per a posar als spaghettis a la secció d'espècies del súper. WTF?).


Vale, vale, ja callo: anem a la recepta, que no presenta més complicació que rentar la trituradora! (poca broma)



Hummus

INGREDIENTS
(per  a un bol com el de la foto)

200 g de cigrons (poden ser de pot! jaja)
1 cullerada rasa de sèsam torrat
1 culleradeta rasa de comí en grans
1/2 gra d'all
3 cullerades d'oli d'oliva verge extra
20 ml d'aigua
Suc de llimona
Sal
2 pastanagues
Pa de pita o pa torrat.

1. Rentar i escórrer els cigrons. Reservar.
2. En un morter, picar el sèsam torrat, el comí i l'all amb una goteta d'oli. Tèoricament ha de quedar una pasta, però mentre quedi mig aixafat i comenci a despendre aquesta olor tan bona, anem bé!
3. Ficar en una trituradora els cigrons, la barreja anterior, les cullerades d'oli, l'aigua, un bon raig de suc de llimona i la sal. Triturar i corregir de sal i aigua, buscant la textura desitjada, tenint en compte que ha de quedar consistent i no líquid. A mi m'agrada força sòlid.
4. Pelar i tallar les pastanagues en bastonets.
5. Servir l'hummus amb un rajolí d'oli i pebre vermell dolç, acompanyat dels bastonets de pastanaga i pa de pita o pa torrat.
6. Rentar la trituradora!




Haberse sacado los mocos tantas veces en lugares públicos había dado a Kamtchowsky una sagacidad especial para descubrir miradas furtivas en derredor - Las teorías salvajes

21 comentaris:

  1. jajaja, t'imagines un restaurant amb només una recepta??? pot ser molt interessant! jajajajajaja. Els cigrons no m'agraden, pe`ro en canvi l'Hummus sí!!! petonets

    ResponElimina
  2. buf, hauria de ser un plat molt i molt bo!! jaja De veritat no t'agraden els cigrons?? Però sí són boníiissims! jaja

    ResponElimina
  3. Buf, només n'he menjat un cop a la meva vida, crec, però això té massa bona pinta! S'haurà de provar, ara que tinc una cuina per mi sola i ningú que em faci (massa) preguntes... (l'altre dia van flipar perquè li posava oli al pa del bocata XDDD)

    Saps que estic fent ara? M'estic retrobant amb les meves arrels galegas!! És a dir: cuinant "empanadillas de atún". Ja t'informaré del resultat, perquè he hagut de fer cada "apaño"... :D

    ResponElimina
  4. qe me diseeeees!! empanadillas de atúun?? qe boooo!! :D :D et canviaré una empanadilla x una cookie quan tornis!! (proximament al blog.. fliparas tia..jajaja)

    què és un bocata sense oli?? mare meva aquests estrangers no saben res de la vida.. jaja

    (per cert, si vols farem hummus en algun dinar, ja veuràs qe deliciós i fàcil! :D)

    ResponElimina
  5. Jo el millor que he menjat a la meva vida el fan a un restaurant de Barcelona, que es diu "EL MENJADOR" que està a l'eixample i el preparen amb pà torrat, una salseta d'olives negres i anxoves, una meravella. A casa l'he fet un parell de cops i boníssim, ja probaré la teva recepta! :)
    petonarrus!

    ResponElimina
  6. Ja veuràs Neus, aquesta recepta és massa genial... ;) M'apunto el lloc, El menjador!! :D Petoneeets!

    ResponElimina
  7. Hace mil años que no lo preparo y ahora mismo tengo antojo tras ver tu delicia.

    Besos.

    ResponElimina
  8. Jo en faig sovint d'humus, però mai se m'havia acudit posar-hi comí. Ja ho provaré un dia d'aquests. Gràcies Anna!

    ResponElimina
  9. A nosaltres ens encanta l'hummus, és un vici d'anar sucant sense parar.
    Però no he entès la broma dels polvos vermells pels espaguetis al super... Què vols dir?

    ResponElimina
  10. Sílvia: pues quítate el antojo mujer, con lo fácil que es y lo bueno que está! :D

    Marc: si el comí és clau, canvia radicalment!!! :D ja veuràs, prova-ho i m'ho expliques ;)

    Gemma: Doncs que a la secció d'espècies hi havia un paquet amb uns polvos que tenien una pinta súper artificial, per a que els barregessis amb els spaghettis acabats de fer.. segur qe té gust de tot, menys de salsa bolognesa! jaja

    ResponElimina
  11. No lo he preparado nunca, pero sí lo he probado y está buenísimo. Ideal para cenas picoteo con amigos ;)

    ResponElimina
  12. Se ve delicioso. Yo siempre le pongo salsa tahina de sésamo y no el sésamo en semillas, así que tengo que probarlo. me quedo por tu rica cocina. Un beso.

    ResponElimina
  13. Me encanta el Hummus.
    Pero nunca lo comí con zanahoria, habrá que probar.

    Un saludo y buena semana.

    ResponElimina
  14. mmmm... segur que el comí li dóna molt bon gust però les pastanagues? no ho havia sentit mai. L'haurem de tastar!

    Has trobat polvos vermells pels espaguetis al súper? i de què estan fets? jajaja!! ja no saben què fer!

    Visca les noies dels entrepans d'excursió!! :)

    Molt spetonets (em quedo pel teu bloc ;))

    ResponElimina
  15. Anna, a mi també m'encanta el hummus, però et confeso que a casa no l'he provat de fer mai! però si aquesta recepta és la combinació ideal, me la reservo!

    petonets

    ResponElimina
  16. Nina: Para cenas picoteo con amigos, para una comida ligera, para desayunar untado en pan.. (!) jaja el hummus está demasiado bueno para no utilizarlo en cualquier ocasión!! jaja

    Anna: Tienes razón, también se puede hacer con salsa de tahini... Pero ya que tenía sésamo tostado, opté por esta versión, jaja! Muchos besos :)

    Isabel: Una vez hayas probado la combinación no lo podrás dejar, es simplemente genial! :) Buena semana a tí también! jeje

    Alba: Benvinguda guapíssima! :D Doncs aquest és el problema, que vés a saber de que estan fets els polvos per spaghettis...jaja La combinació hummus - pastanaga és brutal! :D

    Lídia: si t'encanta, no tardis gaire a fer-lo a casa... de veritat que és millor que en restaurants!! jaja petonets :)

    ResponElimina
  17. La de años que hace que no lo pruebo!!!! te ha quedado estupendo.
    Un besito

    ResponElimina
  18. Per aquest Kabab ja tens el primer client.. i poca broma: ... que m'estalviaria rentar la trituradora...!!
    Magnific Hummus

    ResponElimina
  19. Oi que és horrorós rentar la trituradora???!!! jajaja Doncs mira, per ser el primer client, et faré un preu especial, Alfons!! jaja

    moltes gràcies :)

    ResponElimina
  20. Cómo me alegro de que te haya gustado tanto el hummus Anna, la verdad es que tienes razón: es algo de lo más fácil pero que queda sensacional. El tuyo tiene una pinta de maravilla desde luego.
    Ah, y esas cookies rellenas con oreos... me han conquistado =)

    Besos

    ResponElimina
  21. Ostres, el probaré de fer pk mi marío li encanta l'humus... però a mi no em va quedar gaire bé i un dia que el va fer ell..... Mare de Déu.... es pensava que era com fer un puré de cigrons!!!! i un clàssic: Com va deixar la cuina!!!

    elis elis

    ResponElimina