18 de novembre del 2011

Salmó amb salsa de gerds i kiwis

En algun punt de la història de la gastronomia, algú va apostar que el pa, el tomàquet i l'oli d'oliva funcionarien bé junts. Ara ha arribat el moment de revelar una combinació tan ignorada com genial: salmó, gerds i kiwis!!


Creieu-me, estem parlant d'un ÈXIT SEGUR! jaja

Els fans incondicionals del salmó (presente! :D) s'enduran una gran i grata sorpresa; els que l'odien a mort en devoraran fins l'últim trosset, perquè la combinació de sabors deixa el salmó en segon pla; i tots aquells que senten indiferència per aquest peix... recuperaran la joie de vivre!! - no us ho havia comentat...? És un plat perillosament afrodisíac! jaja


La recepta és del llibre "Los placeres de la buena mesa", escrit per un canadenc 100% adorable de nom Ron Kalenuik, que es menja la mantega untada amb més mantega, a les "crêpes" els hi diu "crepas" i titula les receptes amb noms com "Qué rico arroz!".
Només mirant la foto de la contraportada em ve al cap que el castor és l'animal nacional de Canadà...


M'he pres la llibertat de canviar la mantega amb què cou el salmó per oli d'oliva verge extra, perquè la diferència de sabor és mínima i després ja tindrem la nostra ració de nata... jaja
Veureu que la recepta incorpora pebre verd, potser us fa una mica de mandra comprar-ne però en vénen a moltíssims supermercats en potets miniatura i dóna un punt clau a la salsa!!! Si podeu, poseu-n'hi!

Ah, aquesta ha estat la primera vegada que he acompanyat el plat amb arròs... i el resultat ha estat absolutament perfecte. Us ho dic amb la mà al front i els ulls en blanc!!!


Què feu aquí palplantats? Acabeu de trobar la recepta ideal perquè la cita que heu portat a casa decideixi saltar-se les postres, per impressionar els convidats del sopar de cap d'any fins al punt que s'ofereixin a rentar els plats, o per fer feliç la vostra mare en un dia qualsevol! (quan s'ha trencat accidentalment el seu gerro preferit, s'entén).
A més a més, és facilíssima de fer i el marge d'error és mínim. No espereu més, proveu-la i ja em donareu les gràcies després... jeje





Salmó amb salsa de gerds, kiwis i pebre verd

INGREDIENTS
(4 persones)

4 rodanxes de salmó fresc
Oli d'oliva verge extra
1 tassa de gerds
1/2 tassa de nata espessa, 30% MG (si feu servir 12% MG també queda molt bé)
1/4 de tassa de sucre
1 cullerada de grans de pebre verd
2 kiwis
Arròs per acompanyar


1. Untar les rodanxes de salmó amb l'oli i col·locar-les en una safata de forn, entre 12 i 15 minuts a 180ºC.
2. Posar a escalfar en una cassoleta els gerds, la crema, el sucre i el pebre verd. Deixar-ho a foc baix 5 minutets. Mentrestant, pelar i picar els kiwis.
3. Afegir els kiwis a la salsa, i quan estiguin ben integrats retirar-ho del foc i passar-ho pel minipimer per a que quedi una textura suau.
4. Servir les rodanxes de salmó amb l'arròs i la salseta - MOLTA més salseta que a la foto! Ja ho veureu, no us en penedireu! :D








Per què hi ha tants pocs nois que regalin rams de roses? No em val l'excusa de què estan caríssimes, en una nit de festa es gasten més en cubates!

22 comentaris:

  1. Això ho haig de provar!!!! Petonets guapa.

    ResponElimina
  2. La veritat és que a mi el salmó no m'agrada gens, però fet així té pinta de ser una altra cosa. Ja ho provaré un dia d'aquests.

    ResponElimina
  3. jijiji. Aquesta barreja l'haig de tastar!!! Molts petonets i bon cap de setmana bonica

    ResponElimina
  4. Mare meva Anna! A mi sí que m'has fet felis... (estic escrivint des de la classe de traducció i no tenen la ce trencada XD)
    ADORO el salmó, i no saps la de vegades que m'ha salvat durant l'erasmus... el descongelo, hi poso oli, una mica de llimona, sal i pebre, embolicat amb alumini i al forn. Sé que no descobreixo res nou, però és una "gozada".

    Ahir ja et vaig comentar la mini-depre que estic agafant... em sembla que ja tinc la meva medicina! :)

    I a sobre, he rigut tant llegint l'article... internament, s'entén. Tot i que se m'han escapat unes rialletes i ara la noia del meu costat pensa que em reia de la seva traducció XD

    ResponElimina
  5. Per cert, les fotos les has fet tu?? Semblen de llibre!

    ResponElimina
  6. Olga: ja veuràs, està deliciós!! :D un petonet guapa :)

    Marc: no em puc creure que sent un gourmet com ets deixis passar una delícia com el salmó... jaja Bueno, tu dóna-li una oproturnitat, i no te'n penediràs!! :D

    Judith: a tu que t'agraden tant els gerds, t'encantarà! jaja bon cap de setmana a tu també!! :D

    Laura: tia tu sí que em fas feli(ç) a mi!!! jaja en serio, vull que ho provis perquè estic segura que t'agradarà, i t'animarà de cop! (en serio que vaig llegir que el salmó puja l'ànim!! :O) jajajja i com he rigut amb les teves rialletes enmig de classe! jajaja és que t'estic imaginant... Per últim, m'emociona això que dius de les fotos, i més venint de tu.... però bueno, vaig tenir un boníssim ajudant en la presentació, i això també fa molt! :)Un petonet guapíssima! (en realitat tinc ganes de que tornis jaja)

    ResponElimina
  7. Creo que te lo he dicho pero te lo repito me divierto muchísimo leyendo tus post, éste ha sido genial.
    Veré si me atrevo con el salmón.
    Las fotos del post anterior son geniales.
    BESITOs
    http://notasenmicocina.blogspot.com/

    ResponElimina
  8. Trobo que és una barreja molt original, i que li pot anar molt be al salmó!! també la vull probar!! petonets guapi!!!

    ResponElimina
  9. Doncs m'ho faré ara per dinar! :D És que és just la recepta que necessitava en aquest moment, Anna... Salmó, que m'encanta, gerds i kiwis, que també m'encanten... i a més dóna la casualitat de que l'altre dia vaig tenir "antojo" de salsa carbonara (amb nata, no em peguis... hahaha) i em sobra nata i no sabia que fer-ne ^^ Ja et diré què tal!

    ResponElimina
  10. La salsa li pot donar un toc diferent al salmó. Serà qüestió de tastar-ho. Em sembla molt original.
    Salut.

    ResponElimina
  11. Ostres, a priori em tiraria enrere, però si la deixes tan pels núvols hauré de provar la salseta!! Que últimament m'estic aficionant al salmó, jeje!
    PEtonets guapa
    Sandra

    ResponElimina
  12. Em puc imaginar fàcilment que la combinació lligui tan i tan bé. Ho provaré!

    ResponElimina
  13. Lorena: uau, muchísimas gracias!! :D jaja Tú pruébalo, que no te arrepentirás ;)

    Silvia: a veure si t'animes, em faria molta il·lusió que la provéssis (i t'agradés, perquè segur que t'agrada jaja) Un petoneeeet! :D

    Laura: seriously?? jaja que guaiii, estic impacient a veure què em dius!! jaja tu fes servir la nata que vulguis; els spaghettis amb crema de llet són una delícia... el que passa és que NO és carbonara autèntica! jaja

    Sandra: a mi em va passar el mateix quan vaig llegir els ingredients... però val la pena provar-la! :) I el salmó és tan versàtil...!

    Gemma: jeje no te'n penediràs, ja veuràs! ;) Un petonet guapíssima!! :D

    ResponElimina
  14. Anna! Això ho hauré de provar de fer... qualsevol salsa amb gerds és font de plaers infinits! hahah
    Per cert, oi que em permets fer un pèl de publicitat? :D
    http://fairydreamzzzz.blogspot.com/

    A veure què et sembla! =)

    ResponElimina
  15. hahaha que bo, m'acaben de donar un tros de salmó amb gerds passant pel Nostrum de Gran de Gràcia!

    ResponElimina
  16. ajjaja en serioo?? que fort! estàs destinat a menjar-te aquest salmó, Jordi! jajaja però pensa que el del Nostrum no té kiwi, no serà el mateix.. l'hauries de fer a casa! :O :D
    (Per què al Nostrum de Sant Cugat no regalen mai res..? ¬¬)

    ResponElimina
  17. Ja saps que sempre sóc partidaria de probar els teus experiments i haig de dir que aquest va ser un dels millors que vaig probar. Aquell divendres que per a mi havia sigut un desastre haig de dir que això em va alegrar el dia. Gracies!! molts petons :) :)

    ResponElimina
  18. ¡que invento! me encanta esta receta, hay que probarla!!
    que me he reído con lo del castor...

    ResponElimina
  19. Creo que me has convencido el salmón con esta salsa tiene que ser otra cosa.
    Saludos

    ResponElimina
  20. Quina sorpresa!!! Jo pensava, aquest nom em sona molt, i resulta que tinc un llibre de R. Kalenuik, es diu Cocina simplemente deliciosa, tinc el 2n volum, però estic buscant el 1r perquè m'encanta. Té uns plats extraordinaris i per tant, aquesta recepta no ha de ser menys. Besets.

    ResponElimina
  21. Mora: oooohh que ets maca!! :D <3 M'alegro molt que el salmó fes els seus efectes terapèutics i t'alegrés el dia - i que sempre estiguis tan disposada a provar el que cuino!! jaja Un petonet mon amour

    Antonia: tú lo has dicho, hay que probarla! jaja Es que ES O NO ES un hombre-castor??? jajaj

    María Dolores: en serio? qué poder de convicción! jaja Tú pruébalo y verás ;) Un beso!

    Asela: quina gràcia, ets la segona persona que em diu que té un llibre d'en Kalenuik, i que és absolutament genial! No, si serà bastant famosillo i jo sense enterar-me... jaja

    ResponElimina
  22. Muy buena la combinación, me lo apunto para éstos días, fácil y extavagante, para sorprender vaya!!!
    Acabo de conocerte y me gusta...nos vemos!!!

    ResponElimina