4 de gener del 2012

Restaurant Bembì

Ja no haureu de forçar la vostra parella a improvisar una dansa del ventre amb monedes de cinc cèntims lligades al cinturó ni anar a donar cacauets als elefants del zoo cada cop que vulgueu sentir-vos com un maharajà: al Bembì viureu com reis... almenys durant una horeta o dues!


D'acord, no tindreu 500 criats ventant-vos ni estareu escarxofats sobre coixins de seda, però el servei és absolutament exquisit -dels més atents i sol·lícits que he vist- i l'ambient, elegantíssim. També és veritat que no us sortirà precisament gratis... Però sabreu que val la pena només creuar les portes del local, quan sentiu la densa aroma de guisat i espècies, preludi de les delícies que vindran després :)

Podem decidir si volem picant, o si el volem a part com a la foto. Molt considerat amb els que preferim mantenir la boca per sota dels 200ºC, gràcies.
Bembì compta amb diversos menús, tots amb opció vegetariana, a partir d'un recull de receptes tradicionals de tota l'Índia tractades amb un toc de modernitat.
Nosaltres vam tastar el menú degustació, i en sortir la nostra panxa sí que semblava la d'un maharajà, perquè les quantitats són un pèl excessives i fa massa pena deixar una cosa tan bona al plat! jaja Costa 26,5€ (sense IVA ni begudes), però la relació qualitat/preu no deixa de ser boníssima, i la carta és encara més cara.


Els quatre entrants vénen presentats a la vegada: l'oportunitat perfecta per tastar, comparar i jugar! D'esquerra a dreta tenim:
Samudri Rattan, o vieira a la planxa amb una salsa suau de safrà i aroma d'all. Es desfeia a la boca i la salsa era molt bona, però per a mi li faltava intensitat. Tot i agradar-me, va ser la que menys "mmm"s em va provocar jaja
Punjabi Samosa, una empanadilla de pèsols i patata. Absolutament deliciosa, tant el farcit com la pasta cruixent!!!
Lasooni Murgh Tikka, pollastre marinat amb iogurt i all, cuit al tandoor. Tot i semblar molt sec, la carn havia quedat perfectament impregnada de sabor, així que era ben gustós... Que bo!
Lucknowi Seekh, xai suaument especiat, rostit al tandoor. Per a mi, el millor dels quatre: tendre per dins i cruixent per fora, amb un sabor personalíssim... perfecte jaja


Ens van servir pa clàssic indi o naan dues vegades, amb els entrants i amb els plats principals. La quantitat, doncs, era exagerada (sobretot per als entrants que gairebé no tenen salsa), però el seu gust mantegós és tan irresistible que preferim que en sobri que no que en falti jeje


Els plats principals, servits en una safata bastant espectacular, eren fins i tot més deliciosos que els entrants. Un consell que a nosaltres ens hauria agradat tenir: aprofiteu la cullera del davant!! D'esquerra a dreta:
Murgh Makhani, una recepta tradicional de pollastre amb salsa de tomata i mantega. Que diguin el que vulguin, però aquest gust és d'alguna cosa més que tomata i mantega; sí és gairebé diví! jajaja De 10, de veritat.
Saag Paneer, o formatge fresc casolà amb crema d'espinacs. Cremosíssim, un autèntic plaer al paladar.
Nariyal Jhinga, gambes al curry en salsa cremosa de Kerala amb base de coco. Encara que em va semblar el més fluix perquè no m'entusiasma el coco, continuava sent molt bo.
Kohe - Roganjosh, un estofat de xai al curry amb gingebre, tomàquet i xilis de Caixmir. No us deixeu enganyar pels xilis, perquè més que picar, aportaven més intensitat al plat. Deliciós!
Raita, una amanida de iogurt i cogombre boníssima, que suposava un contrapunt refrescant.
Al centre, Zafrani Pulao, o arròs Basmati al safrà. L'acompanyament ideal per a tantes salsetes!



Les postres, "selecció del xef", eren una copa de macedònia i un gelat de vainilla boníssim amb salsa de mango i pistatxos. Ens hauria agradat un postre més típic de l'Índia, però sabent com els agraden els dolços molt dolços i havent deixat part dels plats principals perquè ja no podíem més, un postre més lleugeret potser no és tan mala idea jaja Això sí, la salsa de mango i pistatxos era perfecta: és incomprensible que en posin tan poqueta!!!
Per últim, la carta de tes és molt explicativa i val la pena tastar-ne algun... Si encara no heu superat el pressupost!



Resulta massa arriscat qualificar el Bembì com el millor restaurant de cuina hindú de Barcelona, però la veritat és que el menjar és d'una qualitat excepcional i el tracte rebut supera qualsevol expectativa. Una garantia d'això és que a les taules del costat no és difícil veure indis, i és que el nom de Bembì (paraula índia que significa "melic") no només simbolitza una connexió entre la mare i el fill sinó també entre l'Índia i Barcelona.
Llàstima que el preu no sigui del tot assequible, perquè hi tornaríem un dia rere l'altre!! Però llavors, quina gràcia tindria convertir-se per una estona en maharajà, si ho poguéssim ser sempre?








Restaurant Bembì
C/ Consell de Cent, 377
Barcelona
Telf. 93 502 49 72 / 645 257 701
(tancat els diumenges nit)



Encara no has vist Slumdog Millionaire? Perfecta per abans o després d'un Bembì! :)

16 comentaris:

  1. Com us poseu!!!com e marahajá de CAPURTALA ¿eh?,ben fet!!!que la vida son dos días i curts!!!
    Petons i que sigueu molt feliços.

    ResponElimina
  2. Hola Anna, tant de bo poguem fer un tour gastronòmic el conjunt de la massa social bogardista, francament el teu fitxatge assegura un bon paladar entre copes (d'Europa) i ja sabem que ets NURIFELIUISTA...

    ResponElimina
  3. me encanta la comida india pero... te puedes creer que he estado 4 años viviendo cerquísima de este restaurante y nunca he ido?? ahora "por tu culpa" me han entrado unas ganas terribles de ir!! :)

    ResponElimina
  4. Mamilu: jajaj És una filosofia fanàstica, a gaudir que la vida són dos dies! :D Espero que tu també siguis molt feliç, Mamilu! :) :)

    Penya Bogarde: jajaja així que el meu fixatge resulta rentable, ehh?? Doncs mira, justament ahir vaig anar al Camp i vam guanyar de 4 - potser sí que valdrà la pena!! jaja Un petonet :)

    Antonia: Ya estás tardando!! jaja Como ves, muy barato no es, pero es asumible... y está tan rico!! Ya me dirás algo, si te pasas :) Un besito guapa!

    ResponElimina
  5. Adoro la cocina hindú, en Madrid mi favorito es el Tandoori Station, cuando vengas pruébalo, y nos cuentas! un besito grande y feliz noche de reyes!!!!

    ResponElimina
  6. Bueno esto si que es empezar bien el año! me encanta la comida hindú, ya estoy pensando en preparar alguno de esos platos, bueno solo los vegetarianos :)
    Me lo apunto para futuras visitas a Barcelona.
    Un besote

    ResponElimina
  7. Ostres, realment m'has fet entrar ganes d'anar-hi! L'altre dia miràvem per internet un restaurant hindú (ara no recordo el nom!) i ens feia molt bona fila... o sigui que prenem nota!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  8. necessitem algunes coses, ja hem apuntat la crònica del partit amb el Osasuna i dius que hi vas anar...alguna cosa directa hauras de dir...

    També anunciem que hi ha importants novetats en el front bogardià ens porten a convocar la clientela a dir la seva al nostre blog. Pinten bastos i torna la clandestinitat, ja saps... a escriure...

    merci beaucoup,

    La junta de la penya

    ResponElimina
  9. Jo te una pinta espectacular, i el menú degustació no és económic però un dia d´aquestos es pot tastar, bon any!!!!

    ResponElimina
  10. Que comida tan apetecible y que sitio tan acogedor ¡me gusta!
    ¿Cómo se portaron esos Reyes? Espero que fenomenal y que hayas recibido todo lo que pediste.

    Besos.

    ResponElimina
  11. Feia temps que no passava, però és que nena,,, cada cop que entro em cremen els diners als dits pensant que me'ls puc gastar amb aquestes magnífiques experiències =D

    ResponElimina
  12. Nieves: TANDOORI STATION, QUEDA APUNTADO!! jaja Yo también soy una fan de la cocina hindú, aunque muy inexperta, muchíiiisimas gracias por la recomendación!! :D Espero que los Reyes hayan sido buenos...! jaja

    Heva: uau, me encantaría que colgaras algunas de estas recetas, así las podría hacer en casa!! :D Si vienes, ya verás que el restaurante vale la pena, está todo tan rico... jaja Un beso!!

    Sandra: Aquest està molt i molt bé! No és precisament barat però és que tot està tan deliciós.. jaja Espero que els Reis us hagin portat moltíssimes coses, un petonet guapa! :D

    Penya Bogarde: ara mateix em dirigeixo al front a consultar les novetats!! jaja Fins araaaa!

    Sergi: això mateix, que un dia és un dia!! I si fa bona pinta, imagina't el gust... mmm si hi vas, no te'n penediràs! jaja Bon any a tu també! :D

    Silvia: la verdad es que es un lugar muy agradable :) Mis Reyes se han portado de fábula porque me han traído todo lo que había pedido y más, estoy en una nube!! jaja Un beso guapa! :)

    Laia: Home, se m'acudeixen poques maneres de gastar els diners que has guanyat amb suor i llàgrimes que amb un merescudíssim àpat... jaja Aquest potser és una miqueta car, però un dia és un dia! :D Un petonet Laia, espero que els Reis s'hagin portat súuuuper bé jeje

    ResponElimina
  13. Aquesta entrada m' ha fet venir molta gana, és un lloc molt bonic, i el menjar fa una pinta deliciosa.

    ResponElimina
  14. Feia dies que no et visitava (desde els "alfajores") i veig que avui publiques temàtica del meu terreny... :).

    No he estat mai a Bembi, però pel que veig l'oferta és força atractiva. M'agrada la cuina hindú, però el problema que tinc en aquests llocs, sol ser la "companyia"...:).

    El meu entorn proper, no és massa aficionat a cuines orientals, excepte la japonesa... però ja m'aconseguiré algú per gaudir-lo.

    ResponElimina
  15. Bona entrada Anna! Serà qüestió d'acostar-m'hi. Per cert, si el tema oriental/sud-est asiàtic t'agrada, digue-m'ho, que tinc un parell de tailandesos a la llista que val la pena passar-hi.

    ResponElimina
  16. Anna: tens tota la raó, jo també me la mirava i em feia entrar una gana... jaja Si hi vas, ja veuràs que és encara més bonic que a les fotos :) un petonet guapa!!

    Ricard: No, si a mi em passava el mateix fins fa res... Però sempre acabes trobant algú que gaudeix tant o més dels menjars exòtics!! jaja Si hi vas, ja em diràs què, a mi em va semblar boníssim :) Un petonet!!

    Marc: moltíssimes gràcies!! :D M'encanten aquest tipus de restaurants, ja em diràs quins tens a la llista!! jeje Un petó!!!

    ResponElimina