23 de febrer del 2012

Restaurant Racó del Sikkim

Desgraciadament, el Racó del Sikkim ha tancat :( Deixo el post en honor a un grandíssim restaurant que, fins al final dels seus dies, va intentar fer feliç a tothom que hi entrava

Tanca un moment els ulls i imagina un país de serralades altíssimes i valls cobertes d'orquídies durant tot l'any, on ets rebut amb els braços oberts per un poble de gent afable i hospitalària. Aquest paradís entre muntanyes és real, i es diu Sikkim - l'únic inconvenient és que la mascota oficial de la zona no és la Heidi, sinó el Ieti.


Enclavat al nord de l'Índia (tocant al Tibet, Nepal i Bhutan; molt a prop d'Octania), el Sikkim amaga una gastronomia riquíssima, d'ingredients variats i preparacions més que gustoses. La Txung, copropietària del Racó del Sikkim i originària d'allà, ens ofereix l'oportunitat de tastar una versió 100% autèntica d'aquesta cuina sense moure'ns de Barcelona.

La decoració del local és típica d'aquelles terres (banderetes incloses), i les parets estan recobertes de fotografies de paisatges que deixen sense alè. Mentre somiem amb viatjar-hi algun dia, ens porten la carta; tot i ser molt explícita, el servei ens ajudarà amablement si anem una mica perduts.


Tots els plats són casolans i requereixen una mica de temps, però l'espera es farà menys que pesada amb l'aperitiu que ens portaran: unes patates especiades, uns cigrons negres sorprenents (són de l'Índia... i són durs! jaja) i una carn picada d'una melositat impressionant. Un detall tan original com deliciós per a introduir-nos en aquesta gastronomia.

Phak-shya momos (farcits de porc) a 9,15€ i shak chura momos (farcits d'espinacs i formatge fresc) a 8,10€
Els momos són l'especialitat de la cuina tibetana, i també d'aquest restaurant - i és que els fan deliciosos!! (amb aquest nom tan adorable, era d'esperar jaja). És imprescindible demanar-los, però jo us aconsellaria compartir un plat entre dos, perquè no sé si la foto us permet fer-vos una idea de les proporcions però aquesta mena de raviolis cuits al vapor són MOLT grans!

Cada ració compta amb vuit momos, i podreu escollir dos tipus de farcit diferent, des de vedella, porc, o pollastre fins a xampinyons o espinacs amb formatge. Jo, que els he provat tots menys els de pollastre, no sabria quins recomanar-vos: els de vedella són lleugerament especiats, els de porc recorden a una mandonguilla i els d'espinacs tenen un gust molt més intens del que m'esperava.


Per acompanyar-los, una salsa típica feta a base de bitxo picant autòcton (a mi no em va semblar gaire picant, però) i una altra de tomata, apta per a tots els paladars i igualment deliciosa.


Vam seguir amb una vedella al curry o lang-shya curry (10,60€). La veritat és que em va impressionar, perquè he tastat bastants curris i aquest estava perfectament equilibrat entre picant i suavitat. La carn es desfeia a la boca, i la salsa... me la vaig menjar a cullerades!! No ho dic en broma, és que era simplement addictiva! jaja


Per barrejar amb la carn vam agafar un arròs saltejat a l'estil sikkimès o denzong drenoëpa (8,5€), amb ou, bolets negres i fideus d'arròs. Era suau i molt ben cuit, l'acompanyament perfecte per no desaprofitar ni una gota de salsa de la carn jeje
Un plat de momos, un de carn i un d'arròs o fideus és més que suficient per a que dues persones es quedin ben plenes, creieu-me!


Al Racó del Sikkim ofereixen gairebé sempre plats del dia, fora de carta. Era el cas d'aquest pollastre, que entre altres espècies estava aromatitzat amb gingebre i comí: totalment desarmant, melós, dens i refrescant a la vegada. Tandebó estigués a la carta permanentment!


També vam tastar un arròs saltejat amb vedella i verdures o lang-shya drenoëpa (8,5€). No és gaire difícil d'endevinar que, altre cop, era boníssim!!


Dins de la secció de vegetarians, trobem els phing-tsel, fideus d'arròs saltejats amb verdures del dia i bolets negres (8,5€). Una opció més lleugera sense perdre ni una gota de sabor.


Els phing-shya, o fideus d'arròs cuits amb carn picada de vedella, pebrots vermells i bolets negres (9,10€) eren igualment espectaculars. Què deuen fer amb la carn picada, en aquest restaurant, per a que sigui així de tendra i saborosa?


Hem vist molts plats, però encara no us he parlat d'una de les coses que més em va agradar: el pa. OH-QUIN-PA!! jaja D'elaboració casolana (evidentment), és dolç, calentó i d'una esponjositat increïble. No us el podeu perdre!!


Els sikkimesos no tenen tradició de postres (els dolços els mengen a l'hora del te), però al Racó del Sikkim ens ofereixen una selecció de postres occidentals amb un toc oriental. Els lassis són una bona opció per acabar l'àpat amb un molt bon gust de boca; tot i que els he tastat millors, tant el de mango com el de plàtan -més intens del que em pensava- eren molt bons. Fins i tot el natural era ben gustós!

Pastetes típiques que ens porten durant el cafè - boníssimes, és clar!!

Per a tots aquells que creien que ja havien tastat totes les cuines hagudes i per haver; per als que volen presumir de ser uns cracks en geografia; i per als amants de la cuina casolana de veritat: al Racó del Sikkim hi podreu fer un àpat diferent, deliciós i força econòmic (bastant més barat que anar a l'Himalaia, almenys!), que el vostre paladar recordarà durant setmanes i setmanes.

A més, l'amabilitat de la Txung ens fa preguntar-nos si deu ser veritat que tots els sikkimesos són amables i hospitalaris, perquè no podríem tenir una guia millor per al nostre viatge cap al Sikkim. Disposem d'un menú degustació a 28€ i un menú Darjeeling, amb menys plats, a 18€. Sens dubte, hi hem de tornar per tastar la resta de la carta! :)




Restaurant Racó del Sikkim
C/ Padilla, 349
Barcelona
Telf. 93 455 70 83
(tancat els dilluns, i diumenge nit)

Descanse ahora, amigo mío. Que el cielo puede esperar, y el infierno le viene pequeño - El prisionero del cielo

31 comentaris:

  1. Ostres, quin ritme que porteu, no pareu, eh? :)
    Amb el què m'agraden a mi les alçades, aquest país m'agradaria moltíssim!
    Aquestes cuines tan allunyades de la nostra són molt interessants de descobrir, sobretot si vas tan ben guiat com en aquesta ocasió.

    ResponElimina
  2. jeje Síii, de restaurant en restaurant, tu! :D N'estic segura, al Sikkim gaudiries moltíssim, entre les escalades i la gastronomia... Ja ho saps, per les properes vacances! :) Un petó guapa! :D

    ResponElimina
  3. gràcies per la recomanació, anna, m'agrada molt provar cuines de fora i aquesta promet molt. en realitat, no sabia ni que existís aquest petit país, m'has fet venir moltes ganes d'anar-hi, a veure si enredo una amiga la setmana vinent :-)

    ResponElimina
  4. Molt bona pinta, si senyora. Recordo que a Terrassa van obrir un restaurant similar (nepalí diria) que devia ser una versió low cost d'aquest...No valia gaire la pena, però és que aquest...és una altra cosa! Apuntat!!

    ResponElimina
  5. Quins plats més bons, Anna. M'agraden tots, i aquests momos tenen una pinta boníssima, sempre que vaig a algun restaurant on hi ha aquest tipus de pasta al vapor, en demane. Amb tots els restaurants que estàs recomanant, no tinc excusa per a anar-hi quan vaja a Barcelona, que, per cert, ja fa temps que no anem i ja va tocant... En farem una sel·lecció (si pot ser i no tenim un altre plan) i ja et contaré. Un beset.

    ResponElimina
  6. CARAI !!!! quin gust dona anar a un lloc aixi, que bè que tu has passat m'alegro !!!! un petonás !!!

    ResponElimina
  7. Ohhh Anna me encanta es una comida tan llena de sabores, tan exótica que me resulta única.Muy parecidos son esas masitas rellenas a las que puedes comer en Pekín al igual que el pan que es dulce como una masita frita ¡delicioso!.Que suerte vivir en grandes ciudades donde teneis de todo.
    Bsitos

    ResponElimina
  8. Sé que en realitat això és una estratègia per decantar els vots del dinar/sopar que farem en un futur pròxim... i he de dir que ho has aconseguit, jo voto per aquest! Perquè no puc, que si no, sortia corrent cap allà, no vegis la gana que m'ha entrat. A veure si la Maria contesta i decidim ràpid! :)

    ResponElimina
  9. En un primer moment pensava que tindriem que anar a la India per provar aquests plats!! jejejje Sort que has dit que estava a Barcelona. Quina delicia!
    Petons

    ResponElimina
  10. Té molt bona pinta! La veritat, no coneixia gens aquesta cultura, i pinta molt interessant.

    ResponElimina
  11. Manel: creu-me, val molt la pena! :D Jo tampoc sabia de la seva existència, la veritat... Però estic molt contenta d'haver-lo conegut!! jaja Ja em diràs alguna cosa si hi vas ;)

    David: bé, jo he anat a nepalesos i no és ben bé el mateix, tot i que evidentment tenen moltes semblances. Si hi vas, ja veuràs que no et decepcionarà! :D Un petó David!! :)

    Asela: a mi també m'encanten aquestes pastes al vapor! jeje Mira, només que visitessis algun dels que he proposat, i en sortissis contenta, jo ja seria feliç! :D Un petó guapa!

    Mamilu: jeje si que ens ho vam passar bé, molt!! :D Un petó Mamilu!!

    Maria: sí, la gracia es que los sabores nos son casi desconocidos!! :) Oh, que envidia que hayas ido a Pekín... yo iré, algún día! jaja Y si, la verdad es que no valoro la suerte que tengo ;)

    Laura: sí?? t'ha agradat?? :D Ai ai que acabarem assolant el sikkinès... jaja Bueno, anem on anem, l'important és la companyia :) (oooh que macoo!!)

    Roser: jaja no dona, el pressupost no dóna per tant! jaja Un petó guapa!

    Marc: síii, si t'agrada el tailandès, això t'encantarà! jeje I de moment, les meves recomanacions no t'han fallat, no?? ;) Un petóoo!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. dissabte el vam provar, i estic totalment d'acord amb la majoria de coses que dius. la propietària és encantadora, i t'orienta molt bé, i vam marxar amb ganes de tornar-hi per provar més plats, perquè amb un dia no n'hi ha pas prou! gràcies per la recomanació.

      Elimina
    2. No m'ho puc creure Manel... Sí que em crec que t'agradés, el que no em crec és que hi ha anessis aquest dissabte, perquè jo també hi anava a anar!! De fet tenia la reserva i tot jaja Però al final una de les amigues va fallar i ho vam deixar per un altre dia! Que fort!! jaja M'alegro que t'agradés, de veritat!! :D :D

      Elimina
    3. hahaha.. hauria estat fantàstic trobar-te allà! segur que coincidirem un altre dia, perquè segueixo molt atentament les teves recomanacions :-)

      Elimina
  12. apuntadíssim el lloc! fa temps que no vaig aun restaurant de cuina oriental, i ja toca!!!!! petonets

    ResponElimina
  13. Anna reina!!! jo mai he provat la cuina índia, però la veritat és que amb aquest post m'en has fet venir ganes! potser ara quan baixem a bcn haurem de canviar del japonés a l'indi! ahhh i quina gràcia m'ha fet la teva última frase, pq precisament ahir vaig acabar de llegir el llibre!!!!! a mi la que em va agradar molt va ser: el destino no hace visitas a domicilio, hay que ir a por él!
    feliç cap de setmana

    ResponElimina
  14. Jo crec que t'haurien de regalar l'àpat perquè els has deixat molt bé, no?
    Estàs fent una guia de restaurants genial!
    Petons i bon cap de setmana!

    ResponElimina
  15. Aquest restaurant m'ha recordat al restaurant que té la germana del Dalai Lama a Bangalore (Índia). Hi vaig anar a l'any 98. Ja fa molt temps, però encara record els aromes i els sabors d'aquells plats.
    Veig que segueixes cuidant la teva felicitat!!! Quina enveja.
    Salut i més aferrades!!

    ResponElimina
  16. Judith: doncs mira, no se m'acut un lloc millor si tens mono de menges exòtiques... perquè són gustos ben diferents!! :D Un petó guapa!! jeje

    Lídia: síiii, val molt la pena tastar-la, és una cuina deliciosa!! :D Ei, la teva frase també és genial ehh!! jeje Et va agradar el llibre?? A mi m'està agradant molt, de moment! :) Un petonet guapa!!

    Moni: nono, que això no funciona així!! jaja El crític gastronòmic mai és convidat, home ;) Moltes gràcies, m'alegro que t'agradi el meu tour jeje Bon cap de setmana a tu tambéee!!

    Xisco: De veritat?! Uau, devia ser impressionant, no m'estranya que encara te'n recordis!!! Jo continuaré somiant amb anar-hi algun dia... jaja i cuidant la meva felicitat! ;) Moltíssimes aferrades!! :)

    ResponElimina
  17. Quina passada de plats i de restaurant! tots tenen bonísima pinta, gràcies per compartir aquest restaurant, ja que estant a barcelona no descarto pasarme algun dia per menjar!
    petons

    ResponElimina
  18. Hola, guapi, ja saps que la cuina oriental no és un dels meus forts, però sempre que llegeixo les teves cròniques em fas venir salivera. M'has fet venir ganes de viatjar a l'Himalaia o, si més no, de treure el cap pel Sikkim i tastar els deliciosos plats de la Txung.

    Petonets!
    Anna

    ResponElimina
  19. Confessa... vau sortir d'allà rodolant, oi? Després de tant menjar, mare meva!! Tot té una pinta fantàstica, m'apunto la recomanació!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  20. Eva: jeje síii, a tu et queda a prop!! Si hi vas, ja veuràs que t'agradarà jeje Un petonet!! :D Ah, i gràcies a tu per passar-te!

    Anna: ooohh que contenta que em poses!! jaja Aquest era el meu objectiu :) Un petó guapa!!

    Sandra: jajajajaj síiii, ets la única que ho ha comentat però la veritat és que sí, gairebé no podíem caminar jajaja Però és que tot era tan bo.... jaja Un petó guapa!! :D

    ResponElimina
  21. Lo que aprenem tots amb els blogs... :)

    Aquest no el tinc al blog... però en realitat hi han tants llocs que segur valen la pena i només es poden conèixer a través de relats com els que has fet.

    Petons!

    ResponElimina
  22. Hola

    Just he trucat avui i m'han comunicat que el Racó del Sikkim ha tancat. Els nous propietaris hi estan fent obres i hi posaran una braseria. Algú sap el motiu del tancament??

    ResponElimina
  23. Hola Eloi!! Arran del teu comentari m'he estat informant i efectivament, el Racó del Sikkim ha tancat, concretament per motius de salut de la seva propietària :(
    Vaig a actualitzar el post... :(

    ResponElimina
  24. Hola Anna,

    Sòc la Txung, del Racó del Sikkim. Sopresa!!! m'he quedat de boca-badada del teu reportage tant completa del meu Restaurnat, que no tinc paraules, moltes gràcies noia, realment m'agradat molt. Bé, ja sabieu que he tancat el Rst. El motiu, es que era massa feina per mi i tocava moltes tecles alhora i altre banda, la crisis tmpoc m'ha ajudat, però sobretot, ho vaig fer per la meva Salut. la qual, l'he cuidar i he d'evitar l'Stress i allà dintre no estava tranquil.la. bé, wapa, va ser un encant de conèixer-te i m'alegro molt que t'hagi agradat el nosrte menjar.

    que seguixis així de wapa i m'anira informant de tant en tant sobre al teu Blog i recomanció pq m'encanta menjar i ho guadeixo cuinant tmb.

    KEEP IT UP!!!

    una abraçada
    Txung

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Txung!

      Por fin te encontramos! Un día como era nuestra costumbre, nos presentamos en el local y estaba cerrado, la desilusión fue enorme, de verdad! Siempre nos acordamos de esos momos, garbanzos, estofados y pan dulce!! Qué cocina!!!

      No sabes lo que nos encantaría poder deleitarnos de nuevo con tu comida!

      Bueno, para serte sincera, me crucé contigo una vez en la parada de Fontana, y estuve a puntito de pararte, ponerme de rodillas y decirte: ¡Hola quiero un momo!!! Jajaja!! Me dio cosa preguntarte inoportunamente y al llegar a casa con nuestra pequeña hija (Mia 8,5 meses), le comenté a mi marido que te había visto y me dijo tristemente: La hemos vuelto a perder!....

      Esta noche hemos intentado hacer tus garbanzos negros, con curry, calabaza...un poco con nuestras cosas, y una vez más ha salido a la conversación el Racó del Sikkim...y esta vez nos hemos propuesto encontrarte y así ha sido!! Te hemos vuelto a encontrar!!!

      Esperemos que las cosas te vayan bien y que si alguna vez en cualquier parte vuelves a cocinar de cara al público, por favor, avísanos!!! Te estaríamos eternamente agradecidos!!

      Un fuerte abrazo

      Elimina
  25. Ohhhh Txung quina il·lusió el teu comentarii!! :D Per un moment he cregut que em diries que tornàveu a obrir... :( Però bé, la salut és el primer!! Ja m'ho havia comentat el Pau, que havia estat això jeje L'encant ha estat meu de poder conèixe't a tu i tastar la teva cuina, això sí que és un privilegii! :)

    Tu passa't pel blog quan vulguis, que jo estic encantada!! :D jaja

    Un petonet guapíssima!!

    ResponElimina
  26. Quina llàstima. Van saber de la seva existència fa temps a través del fabulós programa del 33 "Karakia" i havíem estat un parell de vegades. El menjar boníssim però el millor era l'atenció i el saber fer de la mestressa, la Txung.

    Una abraçada per ella i felicitats a l'Anna per aquest magnífic blog!!!!!!

    ResponElimina
  27. OOOhhh arribem tard. No l'hem pogut gaudir. I sabeu ara on podem anar a menjar aquesta cuina? alguna recomanació ?

    Moltes gràcies,
    Sandra

    ResponElimina